150ste Wake Kamp van Zeist

De afgelopen weken heeft in het Lopend Vuur en de nieuwsbrieven de aankondiging van de 150ste wake gestaan bij het detentiecentrum Kamp van Zeist op zondag 8 april 2018. Op die dag wordt dus de 150ste wake gehouden uit solidariteit met hen die zonder strafblad in dit Detentiecentrum vastzitten. Deze wake wordt georganiseerd door de Raad van Kerken Zeist en Soest.

In de dienst van 8 april staat een bos witte rozen. Gemeenteleden nemen de rozen mee naar de Rozenoptocht bij het Detentiecentrum.

Hieronder het programma rond deze speciale wake.

16.15 uur – Start van de witte Rozenoptocht lopend van de hoek van de Kampweg en de Richelleweg te Soesterberg.

16.30 uur – Aankomst bij de oprit naar het Detentiecentrum aan de Richelleweg. Begeleid door blazers zingen we: ‘Als alles duister is…’.
De meegebrachte rozen worden in een aantal emmers met water gezet.

16.35 – Welkom door de voorzitter van de Werkgroep Kerkelijk Ondersteuning Vluchtelingenwerk Mw. Corja Menken-Bekius

16.45 uur  – Toespraak door Burgemeester van Zeist Koos Janssen.

16.55 uur – Het Zola-Koor uit Houten zingt enkele liederen

17.05 uur – Toespraak door Eduard Nazarsky, directeur Amnesty International.

17.15 uur – Kerkkoor ’t Zand uit Amersfoort zingt enkele  liederen

17.25 uur – Aanbieding van het wandkleed Tapestry d’Espoir, gemaakt door kunstenares Isabel Ferrand uit Zeist. Zij maakt daarbij gebruik van linten waarop teksten geborduurd worden door een groep vrouwen in het Detentiecentrum en door vrijwilligers van de kerken die deelnemen aan de Bloemengroet voor het Detentiecentrum. Dit kleed krijgt een plaats in het nieuwe Stiltecentrum van het Detentiecentrum. Van daar uit gaat het ook op reis in de Regio als symbool van gedeelde dromen van vrede, met name komt het langs bij de kerken die deelnemen aan de Bloemengroet waar het in een weekend te zien zal zijn.

17.35 uur – Afronding van de wake, met het steken van bloemen in de hekken, onder het zingen van ‘We shall overcome …’.

Vertrek vanaf het Brandpunt om 15.55 uur naar het Detentiecentrum Kamp van Zeist aan de Richelleweg in Soesterberg (vanuit Soest aan de ‘overkant’ van de A28 met de fiets via het fietspad over de basis en de Kampweg).

Rond 18.00 uur zijn we weer bij het Brandpunt, waar u van harte welkom bent om deze bijzondere wake met elkaar af te sluiten met een lichte maaltijd.

Voor vragen kunt u terecht bij Nynke van Beem, e-mail of telefoon 033 707 41 34.