27 oktober e.v.: Met Jezus aan tafel!

Herfst 2020, midden in de corona-tijd, startte de kring ‘Met Jezus aan tafel!’, de ene groep in De Inham, de andere in het Brandpunt. We moesten één maal zoomen. Deze herfst komt een herkansing voor wie toen niet wilde, durfde, het hoofd er niet naar stond.

Omschrijving en gegevens
Wie er oog voor krijgt, gaat het opvallen hoe vaak – nog vaker dan je al vermoedde – het in de evangelies gaat over eten en alles wat daarmee samenhangt. Zoals honger, armoede, ziekte, uitsluiting, en over de keerzijde: welkom zijn, op krachten komen, luxe ervaren, een volle dis, het goede leven.

We gaan onderzoeken wat de bijbel met zijn eetverhalen wil zeggen, toen én nu, hoe verhoudt Jezus’ aandacht voor eten zich tot onze eet-cultuur? En hoe passen eucharistie en avondmaal daartussen?

We lezen in de Bijbel, krijgen ook veel te zien, maken uitstapjes naar cultuur en actualiteit. Zo ontwikkelt u in vier bijeenkomsten een nieuw beeld van tafelen met Jezus.

Voorkennis wordt niet verondersteld.

Begeleiding: Willem Klamer, tot 2019 predikant Inham, heeft maaltijd & Bijbel als favoriet thema, is door werk vertrouwd met liturgie en beleving van eucharistie & avondmaal

Data: woensdagmorgen: 27/10, 3, 17, 24/11; 10 – 12 uur
Plaats: Franciscus Xaverius, ’t Zand 31 (in noodgeval via zoom)
Bijdrage: €12
Opgave: via e-mail.
Groepsgrootte: 8-10 deelnemers
Informatie: Willem Klamer, telefoon 06 37 280 576, e-mail.