Nieuwsbrief Het Brandpunt
14 januari 2021

winterse foto smal

Vieringen online

Komende vieringen

zondag 17 januari 10.45 uur - Tafelviering
Viering met dr. Geurt Roffel

zondag 24 januari 10.45 uur
Viering met pastor Josephine Pampus

zondag 31 januari 10.45 uur - Doopviering
Viering met diaken Frank Sieraal en pastor Anna Walsma

zondag 7 februari 10.45 uur
Viering met dr. Geurt Roffel

Collecten 10 januari

Collecte voor de Kerk:
Met de kerkenwerk-collecte worden onder meer de cantorij en koren betaaldld.

Collecte voor de wereld:
Eénmalige of tijdelijke financiële steun door Diaconie of Caritas. Ook in onze wijken is stille armoede en komen mensen in financiële problemen.
Let op! De vieringen in Het Brandpunt zijn alleen te volgen via de livestreams.

Klik hier voor de liturgie van de reguliere viering.
Klik hier voor de livestreams en kies voor met beeld en/of geluid

Collecte-bijdragen kunnen worden overgemaakt via:
Deze link in de nieuwsbrief en liturgie. Via "Collecte Brandpunt" op deze website waar u dan via Ideal kunt overmaken op bankrekening NL34 RABO 0123 0518 00 t.n.v. OWR Het Brandpunt o.v.v. collecte viering + datum.
Of lees meer over de Appostel app

Bij de viering 17 januari

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
We gaan iets nieuws doen, aanstaande zondag. In een kortere viering, zonder zangers en met alleen online bezoekers, vieren we toch de Maaltijd van de Heer. Hoe we dat zullen doen, ben ik op dit moment aan het uitvinden. Ik hoop van harte dat de ervaringen die we in de afgelopen tijd samen hebben opgebouwd, meehelpen om de verbondenheid die we vieren ook samen te beleven. En ik realiseer me dat ieder van ons dat anders zal ervaren. Als je iets wilt delen van je indrukken, graag.
Onder dit bericht vind je de informatie hoe je het zelfgebakken brood, de wijn en het druivensap kunt afhalen, die gestalte zijn van de verbondenheid die we vieren. In een tijd waarin al zoveel anders is dan anders, en moet worden afgelast, hebben we vanwege die verbondenheid ervoor gekozen deze Tafelviering door te laten gaan.
De lezing is uit Johannes 2:1-11, ik verwacht dat er instrumentale muziek is en opnamen klinken uit ons inmiddels opgebouwde muziekarchief. Ook besteed ik aandacht aan de gebedsweek voor eenheid van christenen, die op 17 januari begint.

Graag tot zondag in verbondenheid,
Geurt

Brood en wijn ophalen

Zoals u hierboven kunt lezen is er aanstaande zondag een tafelviering.
De viering kan, helaas, nog niet bijgewoond worden. Maar om toch mee te vieren en te delen in verbondenheid met elkaar kunt u brood en wijn of sap ophalen in Het Brandpunt.
Dit kan op zaterdagavond 16 januari, tussen 19.00 uur en 19.30 uur in Het Brandpunt.
Aanmelding daarvoor is noodzakelijk.
Dit doet u bij Carla van der Laan, caatjevdl@hotmail.com of 033-4552422.
In een uitzonderlijk geval is het mogelijk brood en wijn thuisbezorgd te krijgen voorafgaand aan de viering.
Ook daarvoor kunt u bellen of mailen met Carla.
U kunt zich opgeven tot uiterlijk zaterdag 16 januari tot 16.00 uur.

Maatregelen Coronavirus 16

Maatregelen Coronavirus (16)
naar maar waar... nu helemaal niet meer zingen
Denk je nu hebben we alles wel gehad, hebben we weer een probleem naast het probleem zoals onze Minister-President verzuchtte. Jullie hebben het gehoord of gelezen: besmettingscijfers gaan niet snel genoeg naar beneden en angstaanjagende berichten uit UK en Ierland.
De PKN zet met het oog hierop nog scherpere grenzen uit aan … Meer lezen

Kerkbalans 2021

Kerkbalans 2021
Op zaterdag 16 januari a.s. start de Actie Kerkbalans weer. Het motto van dit jaar is: Geef vandaag voor de kerk van morgen. Dankzij uw jaarlijkse financiële bijdragen kan Het Brandpunt en De Herberg haar plek blijven innemen in onze wijken. Met de bijdragen hebben we het afgelopen jaar veel kunnen doen en ook dit jaar willen we er weer … Meer lezen

Onttrekking van de Heilig Kruiskerk

Onttrekking van de Heilig Kruiskerk
Geachte parochianen, Met gemengde gevoelens delen wij u mede dat op 14 januari 2021 aartsbisschop W.J. Kardinaal Eijk het Decreet heeft betekend tot onttrekking van de Heilig Kruiskerk aan de goddelijke eredienst per 31 maart 2021. Per die datum verliezen de in de Heilig Kruiskerk achterblijvende altaren, zowel vast als verplaatsbare, hun wijding of zegening. Binnen een termijn van 10 … Meer lezen

Start Eerste Heilige Communie

Eerste H. Communiestart
Voor kinderen uit groep 4 is de Eerste Communie inschrijving van start gegaan. De kinderen die volgens de parochieadministratie in aanmerking kunnen komen om mee te doen, zijn persoonlijk uitgenodigd. Geen brief ontvangen en toch een kind in groep 4 of hoger? Neem even contact op met mij op via e-mail of telefonisch via 06 57 541 256.In januari starten we … Meer lezen
Colofon:
Deze wekelijkse nieuwsbrief is bestemd voor iedereen die op de hoogte wil blijven over activiteiten van, in en om Het Brandpunt. Voor meer informatie, klik hier.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort
MailPoet