Nieuwsbrief Het Brandpunt
23 juli 2021

poppy-1447203_1920

Komende vieringen Het Brandpunt


zondag 25 juli 10.45 uur
Voorganger: pastor Josephine van Pampus

zondag 1 augustus 10.45 uur
Voorganger: ds. Stella Muns

zondag 8 augustus 10.45 uur
Voorganger: pastor Josephine van Pampus

Collectes

Collecte voor kerkenwerk 25 juli
Met deze collecte wordt onder meer het wijkpastoraaat betaald

Collecte voor de wereld 25 juli
De diaconie heeft besloten om de bestemming van de collecte voor de wereld tijdens de Brandpuntviering op 25 juli 2021 te veranderen:
De collecte voor de wereld is voor noodhulp aan Limburg. Het Nationaal Rampenfonds wil het geld besteden aan initiatieven die de lokale bevolking zullen bijstaan om het gewone leven na de ramp weer op te pakken. Het ingezamelde bedrag wordt door de diaconie verdubbeld.

Let op!
De vieringen in Het Brandpunt zijn alleen bij te wonen via een reservering.
Er mogen weer 60 mensen in de kerkzaal van Het Brandpunt.
Dus reserveer gerust en op tijd een plek. U merkt vanzelf of dat lukt. U kunt reserveren vanaf de zondagmiddag ervoor tot zaterdag 16.45 uur. Medewerkers hoeven zich niet op te geven (partners wel).
Reserveren kan hier tot zaterdags 16.45 uur. Heeft u daarbij hulp nodig? Bel dan 06 28 229 784.

Of vier mee via de livestreams en kies daar voor met beeld en/of geluid.

Klik hier voor de liturgie van de viering.
Let op : de liturgie voor de komende zondag wordt pas vrijdag op de website geplaatst!

Collecte-bijdragen kunnen worden overgemaakt via:
Deze link in de nieuwsbrief en liturgie. Via "Collecte Brandpunt" op deze website waar u dan via Ideal kunt overmaken op bankrekening NL34 RABO 0123 0518 00 t.n.v. OWR Het Brandpunt o.v.v. collecte viering + datum. Of lees meer over de Appostel app
tegenwind JvP

Tegenwind


We zitten midden in de verhalen die spelen op en rondom het meer van Galilea. Kriskras varen de leerlingen over het water en ervaren hoe Jezus telkens weer de storm bedwingt. Of het nu gaat om windkracht 10, de storm in het hoofd van de bezetene, ziekte, honger of de tegenwind waar ze vandaag mee te maken krijgen. Ze zijn letterlijk van slag en de weg kwijt op het donkere water. Vind maar eens richting, visie en toekomst als alles tegen lijkt te zitten. Jezus laat zich wel zien – een spook denken ze – maar wil hen eigenlijk voorbijlopen. Niet uit onverschilligheid, maar om hen vertrouwen te geven dat de ‘Engel van zijn tegenwoordigheid’ hen genoeg zal zijn.

Het is vakantietijd: heerlijk voor wie de tijd krijgt om even tot rust te komen, thuis of wie weet op een mooie plek ergens anders. Voor wie andere wil ontmoeten in Het Brandpunt: fijn als je komt. Er is geen kinderwoorddienst, maar als je nou zelf een boek of knutseldingen mee neemt dan kan je best komen hoor! Ga je gewoon lekker achterin de kerk aan een tafel zitten.
Marijke speelt, Frank en Ytzen verzorgen de zang.

En voor een gebedsintentie of reactie kan je appen met de WhatsApp telefoon van het Brandpunt: 06-22559628

Josephine

Geen KWD in vakantie

Geen KWD in vakantie
Dag allemaal! In de zomervakantie (18 juli t/m 22 augustus) is er GEEN kinderwoorddienst. Mocht je op zondag toch graag een verhaal lezen en een verwerking maken, dan vind je hier het materiaal van Kind op Zondag voor deze periode. Ook op www.kinderwoorddienst.nl vind je verhalen en verwerkingen. We wensen jullie een hele fijne zomervakantie toe, en heel graag tot zondag 29 augustus!
Leiding kinderwoorddienst

Startweekend

Startweekend 
Beste Brandpunters,
Het initiatief voor een Brandpuntdag is inmiddels uitgegroeid tot een heel Brandpunt Startweekend. Op zaterdag 25 en zondag 26 september a.s. willen we samen een gezellig en mooi begin maken met een nieuw Brandpuntseizoen! Zaterdag zal er een fancyfair worden georganiseerd voor Brandpunters én wijkbewoners, met o.a. verkoop van bijvoorbeeld boeken, plantenstekjes, lekkere hapjes & drankjes, verschillende workshops …

Meer lezen

Vakantiegeld Delen was weer een succes!

Vakantiegeld Delen was weer een succes!
De actie Vakantiegeld Delen heeft dit jaar weer een hoog geldbedrag opgeleverd. In heel Amersfoort hebben we op 241 adressen een bijdrage kunnen brengen, met een totaalbedrag van € 88.800. Daarnaast ontvangen ook vijf organisaties een bijdrage voor een activiteit. Hartelijk dank aan iedereen die een deel van zijn/haar vakantiegeld aan deze actie heeft gegeven. Hiermee kunnen veel Amersfoorters, families en gezinnen een uitstapje of andere zomeractiviteit ondernemen. Zo maken we er samen een goede zomer van!

Marian Aalberts

We mogen weer

We mogen weer
Coronanieuws 21; We mogen weer
We gaan de deuren weer openzetten! Dat is geweldig nieuws omdat we gaandeweg weer elkaar kunnen gaan ontmoeten.
Binnen de kaders van het Interkerkelijk contact in overheidszaken de routekaart voor kerken zullen in Brandpunt 60-80 plaatsen beschikbaar zijn. Dat is voor vele zondagen genoeg. We blijven nog wel goed zorgen voor elkaar. Want ook al … Meer lezen

Musical Kaïn gaat van start

Musical Kaïn gaat van start
Na de zomervakantie gaat de musical Kaïn van start. Eenieder die zich kerkelijk betrokken voelt of (weer) wil voelen bij kerkelijk Amersfoort-Noord/ Hoogland, is van harte uitgenodigd om hieraan mee te doen. Wie eerder meegedaan heeft, weet hoe mooi het is om samen op trekken en een musical vorm en inhoud te geven. Wie niet eerder meegedaan heeft: gun jezelf …Meer lezen

Aanmelden volgende doopviering

Aanmelden volgende doopviering
Aanmelden doopviering 29 augustus
Op zondag 29 augustus is er de mogelijkheid om te dopen. Als je de doop wilt aanvragen, neem dan contact op met het centraal secretariaat van de parochie, tel. 033-489 35 99.
De voorbereidingsavond voor de doopviering staat gepland op dinsdagavond 10 augustus a.s.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met ds. Anna Walsma (graag voor 15 juli).

Actie Zonnestraal

Actie Zonnestraal
Afgelopen zondag zijn wij samen met De LIchtkring, De Inham en De Veenkerk weer begonnen met de actie zonnestraal. Binnenkort gaan velen van ons toch weer op vakantie, heerlijk genieten, even niets moeten. Er zijn echter ook veel mensen die achterblijven, niet op vakantie kunnen of willen. Voor hen duurt de vakantieperiode soms lang. Met de actie Zonnestraal willen we iedereen uitnodigen om eens om …Meer lezen

Vakantie Anna Walsma

vakantie
Anna Walsma is vrij van 16 juli tot en met 15 augustus (dus niet t/m 8 augustus, foutje in eerder bericht en Lopend Vuur). Mocht u in die periode een beroep willen doen op een pastor, dan kan in overleg met de mensen van ‘Aandacht en contact’ naar passende vervanging worden gezocht. Ze zijn bereikbaar via Janna Specken (033-4556398, 06-2064 8412 (ook app)) en Dolly de Vries (033-4561705, devriesdolly@gmail.com).

Nieuwsbrief in de vakantie

Nieuwsbrief in de vakantie?
In verband met de zomervakantie zullen wij de komende weken alleen een nieuwsbrief versturen wanneer er dringende berichten zijn.
De vieringen staan vooruit vermeld in iedere laatste nieuwsbrief en op de website onder het menu 'Vieringen' De streams en linkjes in de nieuwsbrief worden iedere week ge-update en zijn ook te vinden op de website bij 'Vieringen".
Stuur dus op tijd uw kopij, zodat we kunnen verzamelen en houd voor de actualiteit de website in de gaten.
Fijne zomer!
De redactie
Colofon:
Deze wekelijkse nieuwsbrief is bestemd voor iedereen die op de hoogte wil blijven over activiteiten van, in en om Het Brandpunt. Voor meer informatie, klik hier.
Uitschrijven | Abonnement beheren
Het Brandpunt, Laan naar Emiclaer 101, Amersfoort
MailPoet