Ik zweef de hele week een beetje…

Ik zweef de hele week een beetje. Wat een ongelofelijk mooi afscheidsweekend hebben we beleefd. ‘In de hoofdrol’ werd een prachtige aaneenschakeling van creativiteit, humor, rake typeringen, genegenheid, prikkelende opmerkingen, betovering en verrassing. Als ik mijn ogen dichtdoe, zie ik voor me: de dansende zaal, de lachende ogen, de mensen online meekijkend, zang, en de stroom mensen bij het defilé met gelukkig voor elk nog net genoeg tijd voor een persoonlijk praatje.

De viering zondag was heel bijzonder cadeau. Om zo met elkaar samen te kunnen vieren, de lof aan God gestalte te geven, de gebeden te bidden, muzikaliteit te ontvangen, verbondenheid te geven en een geloofsbelijdenis te delen… dat heeft me meer gedaan dan ik op dit moment kan bevatten. Heel veel dank voor alle lieve, persoonlijke kaarten, voor alle met zorg gekozen cadeaus, het ongelofelijk grote cadeau achterop de vuurtoren, het boek met ‘eropuittips’ dat ik nog làng niet uit heb, voor hoe jullie Kars, Yael en mij met aandacht en heel veel enthousiasme in het zonnetje hebben gezet – en daarin en daarenboven de verbondenheid van ons allemaal met elkaar hebben doen oplichten. Wat mooi om elkaar op deze manier te kennen.
Heel veel dank.

Op 4 juli begint mijn nieuwe werk als dominee van Kamerik en Harmelen. Om 10.00u. begint de verbintenis- en intrededienst in de protestantse gemeente Ontmoetingskerk in Kamerik (www.ontmoetingskerkkamerik.nl). Deze dienst kun je, als je wilt, online meebeleven. Een link is pas enkele dagen voor de dienst beschikbaar. Als je die wilt ontvangen, kan dat door een mailtje te sturen naar . Het begin van de dienst wordt geleid door ds. Marina van der Zwaag-de Haan, die de afgelopen periode ambulant predikant in Kamerik was.

Om 15.00u. begint de verbintenis- en intrededienst in de protestantse gemeente De Open Poort in Harmelen (www.deopenpoortharmelen.nl). Aan deze dienst werkt het combo V!ER uit Harmelen mee en het begin van de dienst wordt geleid door ds. Kees Burger, die de afgelopen tijd bijstand in het pastoraat verleende in Harmelen. Deze dienst is online te volgen via https://www.youtube.com/channel/UC2lNX5x86z9Y7ZFfAmDTdOA

Op dit moment wonen we nog in Amersfoort. Ik zal mijn nieuwe werkzaamheden beginnen door op en neer te rijden naar Kamerik en Harmelen. We hopen in de herfst te verhuizen naar Woerden, om daar op fietsafstand van Kamerik en Harmelen te gaan wonen.
Geurt