ABaCus afvaardiging overhandigt cheque aan AMO werkplaats

Op dinsdag 26 november zijn wij, Rik Oosterbaan en Bert van den Akker, van het ABaCus bestuur op bezoek geweest bij de AMO Programma werkplaats in Ghana. Het is mooi om te zien hoe het personeel zich ontwikkeld en hoe de werkplaats functioneert. Vol trots wordt er verteld over wat ze doen en hoe de ALM’s (Active Learning Materials) gemaakt worden.

Op dit moment wordt de werkplaats uitgebreid. Er wordt een verfspuitruimte en opslag gemaakt. Vooral de verfspuitruimte is een flinke verbetering voor het veilig en gezond werken. De opslagruimte zal worden gebruikt om de grondstoffen, met name hout, netjes op te slaan.

Deze investering is voor een groot gedeelte door een bijdrage van het Brandpunt Ghana Vice versa project betaald. Vol trots hebben wij het bedrag overhandigd aan het team in Abepotia. Ook hebben we de eerste fase (fundering) bekeken.

Door het enthousiasme word je direct aangestoken om mee te helpen. 

Tijdens ons verblijf in Ghana waren we te gast in het Logess Guest House van Joa en Henk Bosch. Vlakbij het vliegveld, dus keurig opgehaald. Dit leuke Guest House, heeft 6 kamers van diverse grote en een restaurant onder de naam van Via Via, Ghana. Via Via is een Belgische organisatie van reis café’s/restaurants.

Henk en Joa organiseren ook reizen en trainingen. Vervoer, guest houses etc. worden keurig geregeld en dat zagen we ook bij ons verblijf vlakbij de werkplaats van AMO. Leuk om te zien hoe dat werkt in Ghana.

Voor vragen e-mail Rik en Bert.