Activeiten

Inloophuis De Ontmoeting 9 sept. t/m 30 okt.

Het is weer te veel om op te noemen. De Ontmoeting organiseert weer een veelheid aan gezellige, interessante danwel leerzame bijeenkomsten. Van boekenmarkt, diners, workshops en een sessie over het (levens)testament en nog veel meer.

Tweedehands Boekenmarkt zaterdag 14 september

Van 10 tot 14 uur is er in de Ontmoeting weer een ruime keus uit tweedehands boeken. Kom gerust even snuffelen en neem wat leuke boeken mee voor een klein prijsje!

Maaltijden: dinsdag 17 september, 1 oktober en 15 oktober

Je bent van harte welkom om mee te eten. Er is plaats voor 15 personen. Graag vooraf opgeven via de intekenlijst in de Ontmoeting. Bellen of e-mailen kan ook. Aanvangstijd is 18:00 uur. Vanaf 17.45 uur ben je welkom voor een aperitiefje. Eigen bijdrage voor de maaltijd is €5,-.
Meer info over de maaltijden en activiteiten en aanmelden: of tel: 033 456 28 05 tijdens de inloop.

Alle ballen even laten vallen: thema-avonden do 19 september

‘Houd het vakantiegevoel vast!’ is het thema op 19 september. Yogadocente Regina Heida begeleidt deze avond.

Aanvang: 19:30 uur. Eigen bijdrage inclusief koffie/thee: €3,-.
Meer info en aanmelden:

Dinsdag 8 oktober: Workshop ‘Herfstraam maken’

Je maakt een raam van takken en daarin worden diverse mooie natuurlijke materialen gehangen uit het seizoen. Met deze zelfgemaakte creatie haal je de herfstsfeer in huis. Deze workshop is voor jong en oud, iedereen mag mee doen en het mag natuurlijk ook samen! Deze middag begint om 13:30 uur en de eigen bijdrage is € 7,50.

Oud Papier Actie woensdag 9 oktober

Iedere eerste woensdag van de maand kan van 9 tot 12 uur oud papier ingeleverd worden bij De Ontmoeting. Dank voor de moeite om oud papier voor ons te verzamelen. Je kunt oud papier altijd in de blauwe containers voor onze deur deponeren. De opbrengst komt ten goede aan onze activiteiten.

Alle ballen even laten vallen: thema-avonden do 17 oktober

Vanuit de psychosynthese staan we 17 oktober o.l.v. Ivan Šulenta stil bij ‘Drukte en verlangen’.

Aanvang: 19:30 uur. Eigen bijdrage inclusief koffie/thee: €3,-.
Meer info en aanmelden:

Dinsdag 29 oktober: voorlichting over het (levens)testament

SNS bank Emiclaer en notaris Guido van der Brug geven voorlichting over het testament en het levenstestament. Aanvang: 13:30 uur. De toegang is gratis.

Inloop

Onze inloop is voor iedereen die zin heeft in een kopje koffie of een praatje. We zijn zes dagen per week open; maandag, vrijdag en zondag van 14 tot 16 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur.
Van harte welkom! De gastmensen staan voor je klaar.

Bakkie Kroost: Ontmoeten – Spelen – Inspireren

Iedere woensdag tussen 8:30 tot 10:15 uur is er inloop voor (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar. Speelgoed is aanwezig en koffie en thee staan klaar. Leuk als je even komt inlopen!

Extra activiteiten (deelname is gratis):

25 sept. om 9:30 uur komt Astrid Nijland iets vertellen over natuurvoeding.

9 okt. om 9:30 uur is er een voorleesactiviteit.

Wandelgroep iedere dinsdagmorgen

Om de dag met energie te beginnen, kun je iedere dinsdagmorgen mee lopen met de wandelgroep. Vertrek is om 9:30 uur vanaf De Ontmoeting. Na afloop wordt er om ca 11 uur samen koffie gedronken.

Yoga op de stoel

Rustig tot jezelf komen door middel van bewegen en ontspannen? Dat kan bij yoga op de stoel. Iedere donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (m.u.v. schoolvakanties). Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen worden gegeven door yogadocente Regina Heida, zie www.yogabala.nl. Kosten: €6,- per les. 3 Proeflessen zijn mogelijk voor €18,-.
Info en aanmelden:

Spelletjesmiddag, iedere vrijdagmiddag

Iedere vrijdag staan de spelletjes tussen 14 en 16 uur klaar. Voel je vrij en daag elkaar uit om gezellig een spelletje met elkaar te doen. Ook (groot)ouders met kinderen zijn welkom.

Naast de spelletjeskast hebben we ook een boekenkast. Tegen een kleine vergoeding kun je een boek mee naar huis nemen. Ook leuk om cadeau te doen.

Gespreksgroep ‘Open Deur’

Het maandblad Open Deur levert steeds een thema en overvloedige gespreksstof op. Inspirerend, verdiepend en verrijkend. Welkom om een keer mee te doen, iedere 1e vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur onder leiding van Louise Boone.

Interreligieuze gespreksgroep over ‘Mensen met een boodschap’

Het thema van het nieuwe seizoen is: Mensen met een boodschap – Wat is er met die boodschap gebeurd? Iedere 2e en 4e maandag van de maand, september t/m maart, van 10-12 uur. Om 09.45 uur staat de koffie klaar. Hartelijk welkom in De Ontmoeting. Leiding: Francien van Overbeeke (tel. 456 13 51, e-mail: )

Gratis juridisch spreekuur

Voor juridisch advies kunt u op maandagmiddag in de even weken tussen 17 en 18 uur in ‘De Ontmoeting’ terecht (m.u.v. schoolvakanties). Dit juridisch spreekuur wordt verzorgd door mr. Veleda van ’t Westende Meeder, advocaat. Tel: 033 455 06 75.
Zij richt zich m.n. op personen- en familierecht en jeugdrecht, zowel als advocaat als MfN-registermediator. Cliënten staat ze bij, o.a. bij echtscheidingen, alimentatiezaken, omgang, boedelverdeling, onder toezichtstelling en uithuisplaatsing van kinderen en jeugdige verdachten.

Word Vriend van De Ontmoeting!

Dan ondersteun je een gastvrije, laagdrempelige ontmoetingsplek en activiteiten en workshops voor iedereen in de omliggende wijken. Vriend worden kan door ons met een maandelijks of jaarlijks vast bedrag te steunen. Ieder bedrag, groot of klein, is welkom.

De Ontmoeting is als onderdeel van Stichting Inloophuizen Amersfoort ANBI erkend. Bankrekening: NL16 RABO 0123 0334 03 t.n.v. “De Ontmoeting” te Amersfoort o.v.v. ‘Vriend van De Ontmoeting’. Alvast bedankt!