Activiteiten De Ontmoeting

Maaltijden: dinsdag 19 februari, 5 maart en 19 maart

Je bent van harte welkom om mee te eten. Er is plaats voor 15 personen. Graag vooraf opgeven via de intekenlijst in de Ontmoeting. Bellen of e-mailen kan ook (033-4562805). Aanvangstijd is 18:00 uur. Vanaf 17.45 uur ben je welkom voor een aperitiefje. Eigen bijdrage voor de maaltijd is € 5,-.

Workshop Veilig online bankieren: dinsdag 26 februari
Medewerkers van SNS bank Emiclair leren je aan de hand van praktijkvoorbeelden: hoe je internet criminaliteit herkent, welke vormen er zijn, in welke situaties je gegevens niet moet delen en wanneer je een website of e-mail kunt vertrouwen. Het begint om 13.30 uur. Eigen bijdrage is € 3,00 voor koffie/thee.

Inloop
Onze inloop is voor iedereen die zin heeft in een kopje koffie of een praatje. We zijn zes dagen per week open; maandag, vrijdag en zondag van 14 tot 16 uur en dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur. Van harte welkom! De gastmensen staan voor je klaar.

Bakkie Kroost: Ontmoeten – Spelen – Inspireren
Iedere woensdag tussen 8:30 tot 10:15 uur is er inloop voor (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar. Speelgoed is aanwezig en koffie en thee staan klaar. Leuk als je even komt inlopen!

Wandelgroep iedere dinsdagmorgen
Om de dag met energie te beginnen, kun je iedere dinsdagmorgen mee lopen met de wandelgroep. Vertrek is om 9:30 uur vanaf het Inloophuis. Na afloop wordt er om ca 11 uur samen koffie gedronken.

Yoga op de stoel
Rustig tot jezelf komen door middel van bewegen en ontspannen? Dat kan bij yoga op de stoel. Iedere donderdag van 13.30 tot 14.30 uur (m.u.v. schoolvakanties). Na afloop drinken we een kopje thee. De lessen worden gegeven door ervaren yoga docente Regina Heida, zie www.yogabala.nl. Kosten: € 6,- per les. 3 Proeflessen zijn mogelijk voor € 18,-.
Info en aanmelden:

Gespreksgroep onder leiding van Francien van Overbeeke
Dit seizoen staat het thema ‘godsdienst en cultuur’ centraal. “Hoe dient een mens zijn God, hier of ook elders in de wereld? Gaat hij uit van goddelijke woorden of geboden, of ook van kerkelijke tradities of culturele gewoonten? Heeft hij bepaalde ervaringen in het verleden opgedaan? Of is het een samenspel van allerlei factoren in het leven? Welke rol spelen heilige boeken hierin mee? Verschil in tijden, plaatsen en omstandigheden kunnen ook verschil in betekenissen van begrippen inhouden en hun invloed op godsdienst.”
Hartelijk welkom iedere 2e en 4e maandag van de maand, van 10 tot 12 uur in De Ontmoeting. Om 09.45 uur staat de koffie klaar. Meer info en aanmelden:
Francien van Overbeeke (tel.456 13 51, e-mail: )

Gespreksgroep ‘Open Deur’
Het maandblad Open Deur levert steeds een thema en overvloedige gespreksstof op. Inspirerend, verdiepend en verrijkend. Welkom om een keer mee te doen, iedere 1e (was 2e) vrijdag van de maand van 10 tot 12 uur onder leiding van Louise Boone. Info en aanmelden:

Gratis juridisch spreekuur
Voor juridisch advies kunt u op maandagmiddag in de even weken tussen 17 en 18 uur in ‘De Ontmoeting’ terecht (m.u.v. schoolvakanties). Dit juridisch spreekuur wordt verzorgd door mr. Veleda van ’t Westende-Meeder, advocaat. Tel: 455 06 75. Zij richt zich m.n. op personen- en familierecht en jeugdrecht, zowel als advocaat als MfN-registermediator. Cliënten staat ze bij o.a. bij echtscheidingen, alimentatiezaken, omgang, boedelverdeling, onder toezichtstelling en uithuisplaatsing van kinderen en jeugdige verdachten.

Boekenkast en spelletjeskast
We hebben een spelletjeskast en boekenkast. Voel je vrij om tijdens de inloop een spelletje met elkaar te doen. Tegen een kleine vergoeding kun je een boek mee naar huis nemen. Ook leuk om cadeau te doen.

Dependance Wereldwinkel
Op zoek naar een cadeautje? We verkopen originele cadeaus uit andere culturen, gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten – zoals zilversmeden en pottenbakkers – er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

Word Vriend van De Ontmoeting!
Dan ondersteunt u een gastvrije, laagdrempelige ontmoetingsplek en activiteiten en workshops voor iedereen in de omliggende wijken. Vriend worden kan door ons met een maandelijks of jaarlijks vast bedrag te steunen. Ieder bedrag, groot of klein, is welkom. We zijn ANBI erkend. Bankrekening: NL16 RABO 0123 0334 03 t.n.v. Stichting “De Ontmoeting” te Amersfoort o.v.v. ‘Vriend van De Ontmoeting’. Alvast bedankt!