Activiteiten Franciscus Xaverius

Zaterdag 6 april
‘Etty Hillesum’, Unieke mensen – derde bijeenkomst
Zaterdag 6 april, 10:30 -12:30 uur
Pastorie Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 31

Zondag 14  april
Concert door vocaal ensemble Voxtet ‘Het negende Uur’
Zondag 14 april 15.30 uur (inloop 15:00 uur)
Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29

Unieke mensen – mensen die ons uitdagen
Het humanisme van Etty Hillesum,
menselijk blijven tegen de verdrukking in.
De Joodse Etty Hillesum begon haar dagboek tijdens de Tweede Wereldoorlog aanvankelijk om in het reine met zichzelf te komen. Haar dagboeknotities groeiden echter uit tot een indrukwekkende getuigenis van het leven in een tijd van permanente, toenemende dreiging.

Etty Hillesum werd wereldwijd bekend door haar dagboek tijdens de oorlogsjaren. In september 1943 wordt zij, 29 jaar jong, gedeporteerd naar vernietigingskamp Auschwitz. Op 30 november 1943 wordt haar dood door het Rode Kruis vastgesteld.

inleider: dr Ria van den Brandt, senior onderzoeker Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen, Radboud Universiteit.
Ze schreef diverse boeken over Etty Hillesum. Ze is zogezegd een Etty Hillesum expert.

Bijdrage: € 5
Aanmelding:

Palmzondag Het negende uur
Concert door vocaal ensemble Voxtet ‘Het negende Uur’

De dag van de feestelijke intocht van Christus in Jeruzalem maar ook het begin van de Stille Week. De twee gezichten van deze zondag komen tot uitdrukking in de muziek en liederen gecomponeerd door Jan Zelenka en Orlandus Lassus.
Jan Zelenka (1679- 1745), een tijdgenoot van Bach en Telemann, werkte in Dresden en richtte zich op religieuze muziek – missen, cantaten en oratoria.

Orlandus Lassus, ook bekend als Di Lasso (1532-1594), werkte voornamelijk in München en was zeer productief in het componeren van missen, motetten, requiems, madrigalen, chansons en koorliederen.

Dit prachtige concert wordt uitgevoerd door het vocaal ensemble Voxtet (een dubbelkwartet van in totaal acht personen) onder leiding van Lydia Liefting.

Bijdrage:   7 euro
Aanmelding:

Voor meer informatie:www.sccamersfoort.nl