‘Adem die verbindt’

‘Adem die verbindt’ is het thema van de eerste zondag van de Veertigdagentijd in Het Brandpunt. Dat thema verenigt zondag ook enkele nieuwe elementen in de viering.  Zo is bamboefluitgroep ‘EGT’ te gast. Zij spelen onder meer ‘Divertimento’ waarvan je hier alvast een beetje kunt horen hoe het klinkt.
De bamboefluit is een zelfgemaakt instrument met een zachte klank die verwant is aan de blokfluit. Voor Gerdien Feijten brengt de verbinding van haar fluitgroep met deze Brandpuntviering twee vormen van inspiratie in haar leven samen. De klimaatmars is de reden voor een ander nieuw element in de viering.
Na het kyriegebed vertrekt een groep gemeenschapsleden uit de viering om te gaan deelnemen aan de mars. We wensen ze in de viering alle goeds en zingen met elkaar ‘Wat in stilte bloeit’ als teken van de adem die ons verbindt met de schepping als geheel. De kinderen gaan aan het werk met de veertig stenen die samen de liturgische schikking vormen van deze zondag. Zij denken aan het begin van de veertigdagentijd met elkaar na over wat zij waardevol vinden in hun leven, wat je belangrijk vindt om je best voor te doen. Ook de teksten die we lezen uit de Bijbel hebben die focus: Lucas 4:1-13 en Romeinen 10:8-13.

De viering begint om 10.45 uur, de koffie staat klaar vanaf 10.15 uur. en de voorganger is dr. Geurt Roffel