Aswoensdag, kruisjes ophalen

Het lijkt hier wel een leeuwenkuil!’ Met deze woorden markeert de dichter van psalm 57 zijn of haar wereld. Deze psalm staat centraal in de viering van Aswoensdag. De noodkreet van de schrijver ’wees begaan God – ga jouw hemel te buiten’ zouden velen op dit moment met hem mee kunnen zeggen. Maar misschien ook wel de wijze waarop de psalmist de balans opmaakt en zijn leven herpakt – vanwege de trouw van de Eeuwige.

Aswoensdag is het begin van de 40 dagentijd – verstilling in een wereld die nauwelijks meer beweegt. De as is een teken van die inkeer en balans en normaal gesproken had iedereen naar Het Brandpunt kunnen komen om een teken van as te ontvangen. Maar het kan dit jaar niet. Vanuit Het Brandpunt verzorgen we wel een livestreamviering met beelden van de vuurkorf en zegening van de as.

Kruisjes ophalen zaterdag 13 februari 18.30-19.30 uur

Wie thuis op Aswoensdag én de komende weken mee wil vieren kan als teken daarvan een houten kruisje ophalen in Het Brandpunt. Zes jaar geleden zijn deze kruisjes ook al eens uitgedeeld en met Pasen weer teruggebracht. Daarmee zijn het ook tekens geworden van verbondenheid met eerdere jaren van bezinning en inkeer. Je kan het kruisje thuis ophangen, zelf dragen of een plekje geven op een viertafel in je huis. Met het kruisje krijg je ook een postertje en uitleg meer van het Hongerdoek dat de komende tijd centraal zal staan.

Wil je een kruisje? Stuur dan een e-mail naar Josephine. Wij leggen dan een pakketje voor je klaar. Ophalen kan zaterdag 13 februari tussen 18.30 en 19.30 uur. Als het je niet lukt om zelf op te (laten) halen dan zoeken we iemand die het pakketje thuis kan brengen.

De viering via livestream begint om 19.00 uur. Dat is een uur vroeger dan normaal.

Dick en Esther zullen spelen en voorgangers zijn Anna en Josephine.