Bericht van de Feestcommissie

Alle berichten rond de start en feestelijkheden van het nieuwe kerkelijke jaar zijn hier te vinden. Het betreft de onderwerpen:

* 11 september: Creatief aan de slag * Divers workshop aanbod zaterdagmiddag * Oproep: bakkers en koks
* Helpende handen gevraagd! * Homemade lekkers en boeken fancy fair * Oproep: Veiling van diensten * Programma startzondag

11 september: Creatief aan de slag
Het barst van de creatieve ideeën voor hippe, eigen gemaakte items voor de fancy fair. 21 augustus was een erg gezellige en creatieve dag met elkaar! En we hebben de smaak te pakken, want we gaan nog even door.
Op zaterdag 11 september van 10-15.30 uur zitten we in De Herberg, Watersteeg 85, weer bij elkaar. Alle hulp is welkom, dus zet ‘m in je agenda! Eventjes binnenlopen – niet de hele dag – is natuurlijk ook helemaal prima.
Lappen stof en biaisband kunnen we nog steeds goed gebruiken! Glazen potjes hebben we inmiddels genoeg.
Om je aan te melden of vragen te stellen kun je contact opnemen via dit e-mail adres.

Oproep: bakkers en koks
Voor de fancy fair op zaterdag zijn we op zoek naar bakkers voor zoet (bijv. taart, kruidkoek, cupcakes) én hartig (hartige muffin/ hartige taart of flammkuchen bijv.). Voor de zondag zijn we verder op zoek naar mensen die een pan soep willen maken voor bij de lunch. Proeven van elkaars lekkers maakt zo’n startweekend extra feestelijk!

Als je wilt bakken of koken kun je dat doorgeven via dit e-mail adres.

Homemade lekkers en boeken fancy fair
We zijn voor de verkoop op zaterdag ook op zoek naar zelfgemaakte jam/chutney of bijvoorbeeld lemoncurd. Mocht je nog een voorraadje hebben staan of vind je het leuk om wat potjes jam of sap te maken en die aan te bieden voor de fancy fair, dan horen we het graag! Graag aanleveren met een etiketje erop. Wij hebben nog wel wat stofjes om over de potjes te binden, staat wel zo gezellig.

Als je jam, chutney of lemoncurd wilt aanbieden voor de verkoop kun je dat doorgeven via dit e-mail adres.

We willen ook een boekenmarkt organiseren. Heb je nog goede boeken of mooie tijdschriften liggen die je wel zou willen aanbieden, ook die zijn welkom!

Potjes, boeken en stekjes kunnen op zondag 19 sept na de viering, donderdag 23 sept tussen 10-12 uur én ’s avonds tussen 19.30-20.30uur worden ingeleverd in zaal 3 van Het Brandpunt. Wij kunnen de boeken of stekjes ook even bij je ophalen, laat het ons even weten via e-mail.

Divers workshop aanbod zaterdagmiddag
Op zaterdagmiddag 25 september starten we vanaf 13.00 uur met verschillende inspirerende en verbindende workshops. Er zijn drie rondes van een uur gepland: van 13.00-14.00, 14.15-15.15 en 15.30-16.30 uur. Er is massaal gereageerd door Brandpunters, alle zalen en de buitenruimte zijn bezet met voor jong en oud wat wils. Zo is er o.a. een schilderworkshop, een presentatie over de klimaatpelgrimage, een orgelconcert, workshop zien/niet zien, een bierproeverij, volksdansen en nog veel meer. Binnenkort start de inschrijving voor de workshops, dus houd de nieuwsbrief in de gaten! Inschrijving (voor max. 3 workshops dus) zal zowel via de mail als via lijsten – die in de hal komen te hangen – mogelijk zijn. De keuze is reuze!

Helpende handen gevraagd!
Voor zowel zaterdag als zondag hebben we helpende handen nodig: vele handen maken immers licht werk!

Wil je helpen met het klaarzetten en inrichten van de fancy fair kramen zaterdagmorgen? Of vind je het leuk om een paar uur achter de kraam te staan (of zitten) en zo bij te dragen aan de fancy fair op zaterdag? Kun je helpen bij het inrichten van zalen voor de workshops of het opruimen na afloop zaterdagmiddag, we horen het graag!

Ook op zondag kunnen we hulp gebruiken bij het serveren van soep bij de lunch bijvoorbeeld, het inrichten van de zalen voor de workshops en bij het opruimen na afloop van het programma.

Je kunt je opgeven via dit e-mail adres, vermeld hierbij graag welk dagdeel je beschikbaar bent. Alvast bedankt voor je hulp!

Oproep: Veiling van diensten
Tijdens het Startweekend staan ontmoeting en verbinding centraal!

Zondagmiddag willen we het programma daarom graag afsluiten met een Veiling van diensten. Wil je iets aanbieden voor de veiling wat je leuk vindt om te geven of waar je goed in bent, dan horen wij dat graag! Anderen kunnen daar dan op bieden. Denk bijvoorbeeld aan het koken van een maaltijd voor een aantal gasten, hulp in de tuin, computerhulp, een wandeling maken samen, enz.

Via e-mail  horen we graag wat je wilt aanbieden, voor hoeveel keer, voor hoeveel personen en voor welk bedrag.

Ook de kruiswegstaties van vorig jaar zullen worden geveild. Alle opbrengsten zullen gaan naar de muziek van en voor de Brandpuntgemeenschap.

Programma startzondag

We starten het nieuwe Brandpunt seizoen op zondagmorgen met een feestelijke viering rond het jaarthema: van U is de toekomst’. Anna en Josephine gaan samen voor en Gospelkidz zal de viering muzikaal opluisteren. Na de viering is er koffie en lunchen we met elkaar. Neem je eigen brood mee, voor een kopje soep en melk, karnemelk wordt gezorgd!

Om 13.15 uur zal MuCoBra zich kort presenteren: Het Brandpunt daar zit muziek in! En vanaf 13.30 uur gaan we met elkaar muzikaal en creatief aan de slag met verschillende workshops rond het jaarthema én de oerverhalen. Er is een zangworkshop met een lied uit de musical Kaïn o.l.v. Thilly Tomassen, een creatieve workshop ‘Dieren van de Ark’ door Marit Kox, een prikkelende uitleg over het oerverhaal van Noach door Dominique de Boer, een workshop Morning Prayer o.l.v. Marijke van Leerzem en wie bouwt de hoogste toren van Babel in teams tegen elkaar. We sluiten de middag af met een Veiling van diensten, die om 16.00 uur zal starten o.l.v. van veilingmeester Joost Keizer.

de Feestcommissie: Annefieke, Ilse, Marja, Mary en Mieke