Betrouwbaar Licht

Wanneer ik dit schrijf zinder ik nog na van de dagen dat de klimaatpelgrims hier waren. Wat hebben zij ons geïnspireerd in hun missie en doel. Maar vooral: wat hebben ze mensen in beweging gebracht. Donderdagochtend trokken de 30 pelgrims verder naar Glasgow, en maar liefst 50 extra pelgrims uit Amersfoort vergezelden hen een dag tot aan Zeist.

Uitgerekend zondag lezen we uit Exodus over het volk dat de woestijn doortrekt: De HEER ging voor hen uit om hun de weg te wijzen, overdag in een wolkkolom, ’s nachts in een lichtende vuurzuil. Zo konden ze dag en nacht verder trekken. Terwijl we Jezus horen zeggen in het Johannes evangelie dat wie Hem volgt, nooit meer in duisternis zal lopen.

Daarmee prikkelt bij mij de vraag: wat is betrouwbaar Licht voor jou? Wat leidt jou? En dúrf je je te laten leiden door wolken en vuur op een weg die misschien wel anders loopt dan jij had gedacht.

Een deel van de cantorij mag weer zingen, en wij zingen nog een tikkeltje ingetogen met hen mee: over licht en toekomst.

Ingrid leidt de kinderwoorddienst en voor de jongeren is er Brandhoutcafé.

Wil je een gebedsintentie doorgeven dan kan dat via de WhatsApp telefoon van het Brandpunt: 06 22 559 628.

Tot zondag, live of via de stream.

Josephine