Bij de Tafelviering

“Tijd om te bloeien” is het thema voor de viering van komende zondag. Omdat de zomertijd in de kerk staat voor het goede leven dat tot bloei komt, maar ook als hoopvol motto. Als geloofsgemeenschap staan we voor grote uitdagingen, en we willen ons daar niet door laten ontmoedigen. We zoeken naar wat ons doet bloeien, op onze weg naar de toekomst.

Het evangelieverhaal over Jezus, die een man uit zijn verlamming doet opstaan (Johannes 5, 1-18) inspireert en bemoedigt daarbij, evenals de verbondenheid met de Ene en met elkaar die we vinden in het delen van brood en wijn.

En we mogen weer zingen! Het zal even wennen zijn, daarom nemen Peter van den Borne en Greetje Koevoets ons voor aanvang van de viering even mee door de liederen.

De Tafelviering zal deze keer nog verlopen zoals we onder corona-omstandigheden gewend zijn: ieder ontvangt op haar of zijn plaats brood en wijn of druivensap. Nynke van Beem, Jeanine Molleman, Matthijs van ’t Wout en Eveline Moolenaars zorgen daarvoor. Je kunt thuis meevieren met brood en wijn of sap dat je zaterdagavond in Het Brandpunt kunt ophalen. Het brood wordt gebakken door Gerard Verweij, Suzanne Riedstra, Thijs Brouwer en John van Thiel.

Majanne Wolters heet ons welkom, Timon Timmerman steekt de kaars aan. Liesbeth Kok verzorgt de kinderwoorddienst en Kees van Mechelen zorgt voor de muziek. Anna Walsma is voorganger.

Wanneer je thuis meeviert kun je, als je dat wilt, zelf een kaars aansteken. En wil je tijdens de viering reageren? Stuur dan een app naar het telefoonnummer van de Brandpunt WhatsApp telefoon: 062255 9628. Je kan via de app ook een gebedsintentie sturen. Als het technisch lukt, nemen we de intenties mee bij de voorbeden.

Weet je welkom!