Bij de viering 12 december

Op de derde zondag van de Advent vieren wij dit jaar ‘A festival of Lessons and Carols’. Een oude traditie, die ook in Het Brandpunt al tot traditie is geworden. Deze viering is er één in de serie Anders Vieren. Anders Vieren is, zoals de naam al zegt, vieren buiten de gebaande wegen. Dat kan zijn zonder voorganger, zonder preek, buiten, met instrumentale muziek, met Taizéliederen of met verstilling. In de loop van het jaar zullen er diversie variaties van Anders Vieren de revue passeren. De nadruk bij Anders Vieren ligt op sámen vieren.

Op 12 december doen we dat dus met een Carolviering. Helaas mag door de nieuwe maatregelen het grote Carolkoor dat we met Brandpuntleden samengesteld hadden niet zingen, maar Marijke van Leerzem heeft met een 8-tal zangers en 3 musici (coronaproof) de liederen ingestudeerd.
Op deze derde Advent komen we samen rond de eerste hoofdstukken van het Lucasevangelie. Het zijn de gebeurtenissen die de opmaat vormen tot de geboorte van de Messias, God die naar de mensen komt, die onder ons wil wonen. In deze donkere dagen voor Kerstmis, extra donker voor velen die dreigen de moed te verliezen, lezen en zingen we elkaar hoop en moed in, met ‘Tidings of comfort and joy’, zoals de carol zegt.
Edith Vos