Bij de viering

Voor het eerst sinds 17 januari is zondag weer beperkt bezoek mogelijk in de viering. Heel fijn, want dat voegt ook voor mensen die thuis meevieren iets extra’s toe: je merkt weer dat de kerkruimte leeft. Tegelijk betekent het kerkbezoek het einde van de ‘houtje-touwtje’-cameraopstelling, omdat die niet met de liturgische setting is te combineren. We keren dus weer even terug naar streams met alleen powerpointbeelden.

Zondag vieren we de maaltijd des Heren. Als je thuis meeviert, dan vind je elders in de Nieuwsbrief de informatie hoe je het zelfgebakken brood, de wijn en het druivensap kunt afhalen die gestalte zijn van de verbondenheid die we vieren.

Uit de Bijbel lezen we hoe Jezus de handelaren de tempel uit jaagt, Johannes 2:13-22. Je zou dit verhaal kunnen samenvatten met: ‘Maak geen handel van wat je heilig is’. Die woorden serieus nemen, is wel een opgave.

Sjoeke vertelt wat de kinderen gaan doen, zij zingt samen met Peter, Greetje en Piet, Mieke speelt fluit en Kees zit achter de vleugel. Het welkom wordt gedaan door Ytzen.

Ik hoop dat je zondag mee verbonden bent, in de kerkruimte of vanuit huis,
Geurt Roffel