Bij de viering

Thomas

Vorig jaar kreeg ik met Pasen het prentenboek “Wij gaan op Berenjacht”. Op weg naar het hol van de beer komt het gezin allemaal obstakels tegen, en telkens zeggen ze dan:

We kunnen er niet bovenover

We kunnen er niet onderdoor

We moeten er dwars doorheen…

Zoiets speelt zondag ook wanneer Jezus aan zijn leerlingen verschijnt. Thomas kan niet geloven dat Jezus leeft. Hij móet Jezus eerst zelf zien, hij móet zijn wonden kunnen voelen, hij moet als het ware de pijn écht helemaal kunnen doorleven. Thomas wil er niet omheen of bovenover, en dat is zijn enorme kracht. Niet onderdoor, hij moet er dwars doorheen.

Om met de woorden van Jezus te spreken: hij moet er vrede mee krijgen – want anders kan hij niet verder op de weg die God hem wijst. Vrede is zondag dan ook het sleutelwoord in de viering want met die groet komt Jezus binnen.

Ben, Hennie, Ada en Margreet zullen zingen: Nada te turbe; laat niets je verontrusten. Na de overweging klinkt het lied Healing Light, gezongen door de Gospelkidz. Deep peace of the gentle night to you…

Je kan weer reserveren om de viering mee te maken in de kerk. En als dat niet lukt dan zorgen de technici weer dat je thuis via de livestream kan meevieren met elkaar.

Wil je reageren of een gebedsintentie geven? Stuur een appje naar de WhatsApp telefoon van Het Brandpunt 06-2255 9628.

Josephine