Bij de viering

Overstappen

Groeien.. je doet het ongemerkt, je wordt groter, van kind, tiener naar jongere… De wereld verandert en jij verandert mee. Je groeit niet omdat iemand aan je haren trekt, maar wel wanneer je ruimte krijgt om jezelf te kunnen zijn. Zo stap je over van de ene wereld in de andere en nemen Giulia en Alexander de sprong van Kinderwoorddienst naar de wereld van het Brandhoutcafé.

We lezen daarbij over de Samaritaanse vrouw bij de bron. Zij is vastgelopen in haar leven en heeft geen idee waartoe en waarom te gaan. Maar dan komt ze Jezus tegen bij de bron. Haarfijn laat hij haar zien waar het mis is gegaan – maar óók geeft hij haar inzicht en uitzicht op toekomst. Ik heb water voor jou, waarvan je altijd kan blijven leven. Over groeien gesproken!

De Gospelkidz onder leiding van Esther Ocheng-Grünbauer zijn erbij, en jongste ‘Kidz’ mogen zelfs allemaal live komen zingen – de anderen zien we op beeld. Ilse vertolkt ‘Soldier on’ van DiRect: ‘Er is niemand zo dapper als jij, je blijft bij jezelf. En ook al proberen miljoenen stemmen jou van jouw pad af te krijgen: luister maar naar één: de stem in jezelf, soldier!

Aan de vleugel zit Kees van Mechelen, aan het eind neemt het Brandhoutcafé de jongeren mee.

Vooraf, tijdens en na de viering reageren kan altijd: leuk als je een boodschap voor Alexander en Giulia hebt. Ook voor een gebedsintentie kan je appen naar de WhatsApp telefoon van Het Brandpunt 06-2255 9628. Reserveren gaat op de gebruikelijke manier, en het goede nieuws is dat er inmiddels 60 mensen kunnen komen!

Josephine van Pampus