Bij de viering

Zondag vindt mijn afscheidsviering plaats. Dat is best lastig voorbereiden nu, terwijl ik nog niet weet wat er zaterdagavond te gebeuren staat 🙂
Ik geniet van de samenwerking met iedereen die meewerkt aan de viering. Josephine stelde in overleg de veelkleurige liturgie samen, Greetje het veelkleurige liturgieboekje, met Margreet spar ik over de inhoud van de kinderwoorddienst, en een overweldigende lijst musici doet mee: Kees, Jean, Mieke, Joost, Esther, Majanne, Greetje, Peter, Hannie en Kars. Dat alleen al brengt veel mooie herinneringen en uitzichten boven.
Schriftlezingen zijn Jona 3:6-4:11 en Johannes 4:27-42. Uit de teksten laat ik opkomen wat ze ons op dit bijzondere moment te zeggen hebben. Eén belangrijke sleutelzin daarvoor lees ik alvast in Johannes 4:39: ‘Hij weet alles van me’, wat ik lees als: ‘Ik voel me door hem gekend.’ En die verbondenheid geeft uitzicht en inzicht in wie (en waartoe) ik ben.

Josephine en Anna zullen samen het afscheid van mij in de viering vormgeven.

Graag tot zondag, in Het Brandpunt of online verbonden,

Geurt