Bij de viering 27 december, Toegewijd

Op 27 december zit je met je hoofd nog wel heel erg bij de kribbe in de stal of de kaarsjes in je huis. Misschien nog nagenietend van wat wél mocht, of teleurgesteld om de plannen die niet door konden gaan. De dagen na kerst zijn bij mij vaak van die dagen om wat te mijmeren bij het leven. En ik vraag me wel eens af hoe Jozef en Maria bij hun kind hebben gezeten nadat de herders weer naar hun schapen zijn vertrokken. Genietend? Misschien met zorgen? Een hoofd vol vragen?

Zo brengen ze Jezus naar Hanna en Simeon in de tempel, om hun pasgeboren kind toe te wijden aan Eeuwige die zijn Vader is. De vreugde van Hanna, de profetie van Simeon, ze zullen het niet vergeten. Maar het belangrijkste is de zegen die Simeon geeft aan het kind. En het kind dat toegewijd wordt aan God. Een beter begin kan een kind niet hebben.

Sjoeke en Piet zullen zingen, samen met Joëlle en Nimaro. Esther speelt op de piano.

De viering bezoeken kan helaas niet maar ik hoop dat je thuis mee kan vieren met ons. Fijn wanneer je via de WhatsApp telefoon laat weten dat je verbonden bent! Dat doet degenen die in een lege kerk de viering verzorgen echt heel erg goed. En mij ook.

Via de WhatsApp kan je ook een gebed geven, dat neem ik dan mee bij de voorbede.

Het nummer is 06-2255 9628

Josephine