Bij de viering

Komende zondag staat weer een stukje uit het boek Exodus centraal. Het volk is al een tijd onderweg en roept in de woestijn om brood en water. Dat krijgen ze ook – God zorgt, en hoe! Kwartels en brood valt uit de hemel, en met zijn staf slaat Mozes water uit de rots. En, zegt de Eeuwige, de Sabbat is écht de rustdag. Dan moet je tijd voor Mij vrijmaken, en hoef je niet op zoek naar nog wat brood. Echt, de dag daarvoor krijg je genoeg om ook op Sabbat voldoende te hebben.

En dan komt het op vertrouwen aan. Wat de Eeuwige zo boos maakt is dat er toch mensen zijn die wél op zoek gaan op die dag. Mensen die niet durven geloven dat de Eeuwige voor hen zorgt.

In deze tijd zou je ze de hamsteraars noemen: mensen die hun hele voorraadkast vol hebben staan met rollen toiletpapier en genoeg blikvoer tot 2027. Waarom doe je dat? Het evangelieverhaal vertelt over de wonderbaarlijke visvangst op het meer.

Mary heeft een lied ingebracht dat die kracht en sterkte precies weergeeft. You’re gonna be OK, van Brian & Jenn Johnson. Eliathe speelt zondag fluit en Charlotte zit weer achter de vleugel.

Wil je tijdens de viering reageren? App mij dan op mijn mobiele telefoon, nummer 06 30 099 163. Je kunt via de App ook een gebedsintentie sturen. Als het technisch lukt, nemen we de intenties mee bij de voorbeden.

Hopelijk ontmoeten we elkaar zondag weer via de live stream uitzending.

Josephine van Pampus