Bij de viering

Hier in ons midden ligt een schat…

Zoek jij die schat??? We zingen het elke zondag in het kinderlied. Maar wat is die schat nu eigenlijk, en wat heb je er voor over om die schat te vinden? Alles! Zegt een koopman deze zondag in de viering. Alles wil ik wel verkopen om die éne schat te krijgen. En zoiets maakt me nieuwsgierig. Het gaat over Gods Koninkrijk en over mensen die daar alles voor over hebben. Maar het is nog helemaal niet zo eenvoudig om te vertellen wat dat hemelse Koninkrijk is. Voor wie bedreigd wordt is het misschien wel een oase van rust en veiligheid. Voor wie haar hele leven niet tot bloei komt is het misschien wel een sprankelende bron waar ze weer kan groeien. Voor wie onrecht meemaakt, is rechtvaardigheid misschien wel een item, en voordat je het weet is het hemelse Koninkrijk je (terechte) eigen verlangen of gemis.

In mijn zoektocht opent koning Salomo een bijzondere kijkrichting. Niets vraagt hij, behalve dat ene: een opmerkzame geest, zodat hij Gods volk kan besturen en onderscheid kan maken tussen goed en kwaad. Wijsheid vraagt hij. Misschien is dat wel de allergrootste schat die voor ons open gaat.

Wil je reageren? Leuk als je me een Appje stuurt. Je kan zondag ook weer in de kerk aanwezig zijn – vergeet dan niet te reserveren. Reageren kan ook altijd tijdens de viering of daarna. Alleen een ‘hoi’ is ook al leuk en ik zit nog te wachten op iemand die wél in de kerk zit en zo’n Appje stuurt.

Een gebedsintentie kan je ook via WhatsApp naar mijn telefoonnummer sturen – doe dat ook als je wél in de kerk komt want er ligt géén intentieboek. Het nummer is 06-30099163

De viering kan je via de livestream volgen

met beeld en geluid: https://live.hetbrandpunt.net/youtube

met alleen geluid: https://live.hetbrandpunt.net/

de liturgie: https://live.hetbrandpunt.net/liturgie

Josephine