Bij de viering

Je bent van harte welkom om samen met ons de startzondag te vieren, online of in Het Brandpunt. Ondanks dat de preventiemaatregelen het ons niet gemakkelijk maken om zichtbaar met elkaar samen aan het nieuwe seizoen te beginnen, doen we ons best dat toch te doen – met een gloedvolle viering, enthousiaste musici (voor het eerst speelt Mieke weer fluit, achter een scherm) en wijzelf als voorgangers. Reageer vooral per app als je van elders meeluistert, op onze apptelefoon: 06-22559628. Voorbeden zijn welkom, en ook jouw antwoord op de vraag wie een voorbeeld voor je is als het gaat om het ‘leven van het goede’. Appjes kunnen in de viering worden voorgelezen.

Het jaarthema is dit jaar ‘Het goede leven’. Dat klinkt deze de Startzondag als een vraag: ‘Leven we wel het goede?’ Die vraag roept veel op, zo werd al in het voorbereidingsgesprek duidelijk. Vooral: vragen waar iedereen mee zit en waarop niemand echt antwoorden heeft. Daarover gaan we nadenken. Twee voorzetten doen we daarbij: een evangelielezing die het rooster geeft en die van hoorders vraagt om met de wereld om te gaan alsof die niet je eigendom is (Matteüs 21:33-43). En een gedeelte uit een krantenartikel. Judith Frishman besprak bij haar vertrek als hoogleraar jodendom hoe het schuurt in de Nederlandse samenleving als het gaat om de omgang met minderheden.

Graag tot zondag,

Josephine en Geurt

Het hele krantenartikel vind je hier:
https://www.trouw.nl/verdieping/vertrekkend-hoogleraar-judith-frishman-met-joden-heeft-nederland-nooit-goed-raad-geweten-net-als-met-moslims~b984d7ff/