Bij de viering

‘Zien wat verborgen is’, is het thema van de viering van 29 november, waarin we ook samen brood en wijn delen. Evenals de vorige keren kan wie online mee viert, op zaterdagavond in Het Brandpunt brood en wijn of druivensap ontvangen. Zo kan iedereen, of je nu online of in Het Brandpunt mee viert toch tegelijk hetzelfde brood en dezelfde wijn delen in de Tafelviering.

De Kinderwoorddienst start met het adventsproject waarin de kinderen op zoek gaan naar goed nieuws. In kleine video-interviews laat de leiding zien dat wat in de Bijbelteksten wordt gezegd, ook in de actualiteit speelt.

De Bijbelteksten die voor deze viering op het rooster staan (Jesaja 63:19b-64:8 en Marcus 13:24-37) maakten het ons als voorbereidingsgroep niet gemakkelijk. Hier en daar overheerst het duister en is het licht erin lastiger te zien. Werkenderwijs verbonden we de teksten met liederen als ‘Scheur toch de wolken weg en kom’, ‘De nacht loopt ten einde’, en, verrassend: ‘Wat is mijn hart’ van Marco Borsato. Dat laatste vertolkt voor ons goed wat je kunt voelen als je de teksten laat doordringen. Het Tafelgebed is deels gezongen en deels gesproken rond het lied ‘Moge ons voor waar verschijnen.’

Kees van Mechelen zit achter de piano, Roland Meeuwsen coördineert het broodbakken, Ilse van ’t Wout, Greetje Koevoets, Kars Oomkes en Ytzen Tamminga zingen, Carla van der Heijden speelt viool en Margreet van Renselaar leidt de kinderwoorddienst. Majanne Wolters is welkomheter. Hun namen zijn maar een greep uit die van iedereen die meewerkt om de viering van zondag van harte gestalte te geven. We zijn gezegend met zoveel verbondenheid.

Graag tot zondag,

Geurt