Bij de viering

Veel mensen zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van de viering van 1 november, en dat is in Corona-tijden mooi om te merken. Pianist Kees van Mechelen schrijft partituren (zelfs voor kaarsaansteekster Milou), de zangers repeteren meerstemmig de liederen onder leiding van Esther, en met een voorbereidingscommissie bereidden we online de viering voor. Dat voelt allemaal heel verbonden, bijna of je elkaar ook echt allemaal in levenden lijve ziet. In de viering speelt Eliathe Paans dwarsfluit, draagt Ria Molemaker een tekst voor en vertolkt Miranda Vermeijs bij de vleugel het lied ‘Altijd welkom’ van Sela.
Berichten zijn heel welkom via de app op telefoonnr. 06-22559628. Het zijn signalen met wie we allemaal verbonden vieren. Ze kunnen in de viering worden voorgelezen. Ook gebedsintenties zijn welkom via de app.

1 november is de dag dat de rooms-katholieke kerk Allerheiligen viert. Daarom lezen we de Evangelielezing die daarbij hoort, Matteüs 5:1-12. Afgelopen maandag sprak ik met de jongeren van de 16+groep over deze tekst, wat verrassende inzichten opleverde.

Naast de evangelielezing klinkt de tekst die als eerste lezing door het oecumenisch leesrooster wordt aangegeven, Spreuken 9, over hoe je wijzen van spotters kunt onderscheiden. Wij vonden dat, tijdens de voorbereidingen, in deze tijd wel een bruikbaar onderscheid.

De kinderen gaan, met Sjoeke, aan de slag rond het thema Allerzielen/Allerheiligen en het koninkrijk van de hemel. 

Graag tot zondag, waar je ook meeviert,
Geurt