Bij de viering in het Brandpunt op 2 september

Komende zondag ben ik bij jullie te gast als voorganger. Mooi vind ik dat, zeker omdat jullie via de steun aan het Straatpastoraat laten merken dat dak- en thuislozen ertoe doen. We leggen op allerlei manieren graag verbindingen tussen de dakloze wereld en `anderen´, ook al gaat dat niet altijd even makkelijk. Bij jullie meevieren hoort ook bij die verbindingen.
Straatpastoraat is wat ons betreft: op zoek naar mensen, waar ze ook zijn in hun leven. Kijken of ik van betekenis kan zijn. In de geschiedenis, omgeving en in het levensverhaal van straatmensen zoeken naar verbindingen, (met jezelf, met familie, met de samenleving, met God of een Ander), samen richten op wat wel kan, of soms een eervol afscheid.

Mijzelf in een paar trefwoorden: katholieke (bijna) boerendochter, Taizé, diaconie, justitiepastoraat, getrouwd met een predikantszoon, moeder van Tamar (5) en Stijn (1),  kerkend met ons gezin in de oecumenische Janskerkgemeente in Utrecht.

En dan nog: in de viering van zondag, heb ik een vredeswens ingevoegd. Omdat ik het belangrijk vind dat we elkaar als (mede) mensen in de ogen kijken voordat je verder bidt, en luistert, en zingt. En ik hoop natuurlijk dat ons dat buiten, op maandag enzo, ook lukt  🙂

Graag tot spreeks en fijne viering!
Bernadette, straatpastor