Blijf Ghana steunen!

Aankomende zondag zal tijdens de viering weer extra aandacht zijn voor ons gemeenschapsproject Ghana Vice Versa. Er zal worden gecollecteerd voor de beide Ghanese ontwikkelingsprojecten. Maar ook zullen diverse elementen in de viering verwijzen naar onze verbondenheid met Ghana. Na de viering kunt u weer allerlei Ghanese producten aanschaffen.

De viering valt een dag na de vriendendag van de Stichting ABaCus, die al jarenlang vanuit Nederland financiële steun verleend aan het AMO Programme, een programma waarin leermiddelen voor Ghanese basisschoolleerlingen gemaakt wordt. In dit programma zijn de afgelopen maanden de eerste stappen gezet om van AMO een sociale onderneming te maken, een onderneming die op eigen benen kan staan en die een gedeelte van haar winst omzet in educatieve trainingen voor leerkrachten. Wie geïnteresseerd is in dit programma mag zich van harte uitgenodigd weten deel te nemen aan de vriendendag, zie hier.

Het boerinnenproject van de Presbyteriaanse Kerk Ghana heeft als gevolg van de coronapandemie in 2020 en 2021 te maken met een dalende vraag naar kariténoten. Toch zijn er goede stappen gezet om vrouwen in Noord-Ghana verder te helpen professionaliseren. Zij verkopen hun noten nu aan het internationale bedrijf Fuji Oil Ghana en konden leningen afsluiten bij regionale banken. Meer recente informatie is te vinden op de website van Kerk in Actie die het project al jaren vanuit Nederland steunt.

Wat brengt uw steun?

> 12 euro: drie vrouwen krijgen kariténoten planten

> 50 euro: een nieuwe vrouwengroep kan starten

> 80 euro:  een groep vrouwen leert betere technieken

Dinsdag 16 november a.s. vindt trouwens een bespreking plaats van de roman Ghana ga weg! van de inspirerende schrijfster Taiye Selasi. Volg hiervoor de berichtgeving in deze nieuwsbrief.

Meer informatie over het project Ghana Vice versa vindt u op onze webpagina’s.