Bloemengroet kamp Zeist

Dit Paasweekend zijn we als diaconie van Amersfoort Noord weer aan de beurt om de bloemengroet te brengen aan Kamp Zeist. We brengen hen 40 rode rozen en zetten 1 witte roos op het altaar. Laten we extra voor de mensen die zijn opgesloten in Kamp Zeist en alle anderen die wij buiten de deur houden bidden.

Heer, die er is voor de vluchteling en de vreemdeling, juist omdat u de hopeloosheid en benauwenis hebt gekend op uw weg.

We zien het vreselijke onrecht dat gebeurt en kunnen alleen maar bidden terwijl we bang zijn voor het gebrek aan oplossingen, aan politieke wil in ons land, in Europa. We zien geen eind aan het lijden en voelen ons leeg en beschaamd omdat zoveel mensen al zijn omgekomen. We bidden voor mensen die zich inzetten voor vluchtelingen en moedeloos worden. We bidden voor mensen die wegkijken; zich niet toestaan geraakt te worden door wat er gebeurt. We bidden voor die media die weinig positiefs melden, en vaak alleen maar nieuwe angsten veroorzaken.

Help ons om open te blijven, om onszelf te laten raken en standvastig te blijven.

Omdat we getuigen zijn van wat er gebeurt. Omdat we geraakt zijn door het onrecht dat de mensen hebben ervaren die ons hun verhalen vertellen.

Heer, steun ons en help ons om onze houding in onze samenleving te handhaven. Help ons om mensen op de vlucht te steunen en bij te staan. Help ons en hen om het uit te houden met hun verhalen en dicht bij hen te blijven.

Heer, toon dat u bij ons bent. Amen

Jeanine Molleman