Coronanieuws: weer samen zingen

Op 25 januari kondigde het kabinet weer een aantal versoepelingen aan. Naar aanleiding daarvan hebben we besloten ook in Het Brandpunt weer wat te versoepelen. We sluiten daarbij aan bij het advies van het CIO (overlegorgaan tussen de overheid en de kerken).

Als je zondag in de kerk was heb je het misschien al gemerkt: we kunnen weer samen zingen! Helaas nog maar drie liederen en nog niet uit volle borst, maar het begin is er! We hopen snel nog meer te kunnen zingen samen. Daarnaast zijn we blij en dankbaar voor alle geweldige zangers die in deze periode de vieringen voor ons opluisteren.

Het is gelukkig al een aantal weken weer mogelijk om de vieringen te bezoeken. We horen vaak dat mensen het lastig vinden om te reserveren. Dit blijft voorlopig nog nodig om te registreren wie Het Brandpunt bezoekt. Aangezien de afstandsregels nog gelden moeten is de capaciteit van de kerkzaal kleiner dan gebruikelijk. Wanneer je vooraf reserveert is er over het algemeen nog plek. Wie op zondag zonder reservering langskomt is ook welkom. Je kunt je dan registreren bij binnenkomst. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nog plaatsen vrij zijn.

De overige maatregelen blijven voorlopig gelden. Dit komt er in het kort op neer dat we ons aan de landelijke basismaatregelen moeten houden, met name afstand houden, het dragen van een mondkapje bij verplaatsingen en thuisblijven bij klachten.

Wil je even laten weten hoe het met jou of iemand anders gaat, bel of mail dan met Miriam Bierhaus (06 29 606 012 of e-mail, Willemien Kamphuis (033 456 55 15 en 06 41 740 991 of e-mail of met Anna Walsma (die telefonisch via 06 23 973 284 of per e-mail bereikbaar is. ).

Voor vragen of opmerkingen kun je het coronateam via mij bereiken.

Sanne Kruize-Smouter, namens het coronateam