Cursus uitvaartvoorgangers

In de parochie maken we veelvuldig gebruik van de diensten van onze uitvaartvoorgangers. Zij assisteren de teamleden door, volgens rooster, voor te gaan in uitvaarten in alle kerken van onze parochie.

Onlangs werden twee nieuwe leden in de groep opgenomen.

Binnenkort start er weer een cursus voor uitvaartvoorgangers. In acht bijeenkomsten en een stageperiode in de parochie verdiepen de toekomstige uitvaartvoorgangers zich in de kunst van het voorgangers op het belangrijke moment van afscheid nemen van een geliefd mens. We starten met nadenken over de dood. Wat betekent de dood voor jou en waar heb jij steun aan het geloof van de kerk in de opstanding? Vervolgens komt de uitvaartliturgie aan bod, de bijbelverhalen in de liturgie, de vaardigheid van goed luisteren en samen met anderen een viering samenstellen. Ook praktische zaken komen aan bod, zoals de (on)mogelijkheden van een kerkelijke viering. Er wordt uitgebreid geoefend.

Met iedereen die zich aanmeldt wordt vooraf een gesprek gevoerd om samen te onderzoeken of dit iets voor je is.
Ben je minimaal één dag per week overdag beschikbaar en wil je, in ons team van uitvaartvoorgangers, iets beteken voor mensen met verdriet neem dan contact op met pw. Edith Vos of pw. Wies Sarot