De Koffiebus in Emiclaer

De Koffiebus vanaf 2 juli in winkelcentrum Emiclaer
Misschien heeft u hem wel eens zien rijden of staan; De Koffiebus. Een 10 meter lange, omgebouwde Amerikaanse kampeerbus. Vanaf Burendag 22 september 2018 doet hij dienst als ontmoetingsplaats in de wijk Randenbroek Schuilenburg en De Kruiskamp. Elke dinsdag en vrijdag staat de bus van 10 tot 18 uur op het Neptunusplein en Euterpeplein waar uitstekende koffie en oprechte aandacht wordt geschonken. De Koffiebus mag na ruim 1,5 jaar rekenen op vele tientallen vrijwilligers uit de wijken en kerken die helpen met koffie schenken, bakken, soep bereiden, besturen (C1-rijbewijs) en klussen. Harm Messink mag als kartrekker van De Koffiebus dit geweldige werk coördineren.

Vorig jaar, in de Week tegen Eenzaamheid en de Dag van de Ontmoeting, stond de Koffiebus bij de Lichtkring. En in gesprek met een aantal mensen van de Lichtkring is toen het idee geopperd om de Koffiebus, samen met Het Brandpunt, naar Emiclaer te halen. Er is contact gezocht met de buurtnetwerker van Indebuurt033 en ook zij waren enthousiast. De buurt wil namelijk samen met de wijkprofessionals onder meer:

  1. Omzien naar elkaar: ondersteuning van kwetsbare inwoners
  2. Ontmoetingsplekken en -activiteiten opzetten en
  3. Communiceren en inspireren.

Iets wat we vanuit de kerken graag willen ondersteunen.

Dit alles heeft even stilgelegen door de coronamaatregelen. Maar ondertussen zijn er wel volop afspraken gemaakt, is er subsidie geregeld èn een plek om te staan.
Vanaf donderdag 2 juli heeft de Koffiebus een plek gevonden op de weekmarkt op Emiclaer. Tussen alle kramen een plek van rust en ontmoeting.
Maar de koffiebus kan ook nog hulp gebruiken als schenker, bakker, soepmaker, chauffeur of donateur.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje via de sociale media. Zo ziet u hoe het werk zich in de praktijk afspeelt. En wordt u wellicht door uw bezoekje enthousiast om ook via de bus uw tijd en/of talent in te zetten in de wijk. Want het is de bedoeling dat de vrijwilligers uit de wijk zich gaan inzetten. Zo kan De Koffiebus een plek worden waar duurzame contacten worden opgedaan, waar lief en leed gedeeld kan worden en waar uw buurtgenoten doorverwezen kunnen worden naar de vele initiatieven die onze wijk rijk is. Ook die van De Lichtkring, Het Brandpunt en Inloophuis De Ontmoeting.

Namens Stichting De Koffiebus, Harm Messink, Coördinator
Tel:06 48 796 791 Mail:
Site:www.dekoffiebus.org
facebook.com/dekoffiebusamersfoort
Instagram.com/de_koffiebus

Voor meer informatie neem contact op met
Carla van der Laan: