16 maart: De waarde van ontvankelijkheid voor je relatie

Weinig mensen zijn zo belangrijk voor je als je partner. Luisteren is belangrijk om elkaar goed te verstaan. Geduld, het uitstellen van een oordeel en het invoelen van de gevoelens van de ander zijn daarin heel wezenlijk. Stichting ‘Encounter’ helpt partners deze vaardigheden te oefenen op weekenden. Lees hier meer.

Brandpunters Simone Pieterse en René Verhage hebben goede ervaringen met Encounter en geven op maandag 16 maart a.s. van 20.00.-21.30 uur een informatieavond in Het Brandpunt. Op deze avond krijg je een korte uitleg en introductie en vertellen ze over de opzet van deze weekenden. Op de weekenden luisteren echtparen (man-vrouw, man-man en vrouw-vrouw) in een rustige omgeving naar presentaties. Ze noteren daarbij gedachten, gevoelens en inzichten, en delen met hun partner wat ze daarvan willen delen. Het programma is christelijk geïnspireerd en geworteld, in het weekend zijn daarvan enkele aspecten te zien. Het beoogde effect is ontdekking, verdieping en verwondering. Zelfreflectie, persoonlijk inzicht en zingeving zijn voor de vrijwilligers sleutelwoorden. Encounter organiseert ook weekenden voor alleenstaanden en jongeren.

De gespreksleiding is in handen van Simone Pieterse, René Verhage, Quinta en Pieter Heijbroek. Kosten: de toegang is gratis, aanmelding vooraf wordt op prijs gesteld.

Geurt Roffel is er als pastor bij betrokken. Bij hem is via e-mail ook meer informatie te verkrijgen en kun je je bij hem aanmelden.