Dierenzegen!

Er is inmiddels een traditie: op Dierendag 4 oktober is er een Dierenzegen bij de St Josephkerk in Hooglanderveen. Kleine en grote huisdieren worden dan in het zonnetje gezet en mét hun baasjes gezegend.
Natuurlijk zorg je elke dag goed voor de dieren in en rondom je huis, maar op dierendag krijgen veel beesten nog een klein beetje extra aandacht of iets lekkers. Waar komt dat nou vandaan?
De datum van dierendag heeft te maken met de feestdag van Sint Franciscus van Assisi op 4 oktober. Hij had heel veel aandacht voor de kleine dingen waar mensen vaak aan voorbij lopen en het bijzondere en mooie van de schepping. Er is een verhaal dat Franciscus zoveel zorg voor de aarde had dat hij zelfs kon praten met dieren. Op vrijdag 4 oktober hoor je meer over Franciscus en kan je zelf ook vertellen hoe we beter met dieren om zouden kunnen gaan.
Kom je ook?
Als je poes, of je konijn, of je hamster of een ander huisdier mee wil komen is dat natuurlijk wel zo leuk! Maar als hij of zij niet wil, dan is dat helemaal niet erg. Misschien heb je wel een foto van jouw huisdier die je aan andere kinderen kan laten zien. We beginnen vrijdag met de namen van alle huisdieren op de stoep van de kerk te schrijven. In elk geval komt pastor Beer ook. De peuters en kleuters kennen hem al van Kerk op schoot.
Vrijdagavond, 19.00u op het plein van de Sint Josephkerk, Hooglanderveen.