Duurzame Week Amersfoort

10 t/m 14 oktober: een vrolijke Duurzame Week Amersfoort!
Duurzaamheid en klimaat: er is veel over te lezen. En door de oververhitte zomer praat iedereen erover. Overal zie je inmiddels dat mensen de daad bij het woord voegen. Er worden zonnepanelen geplaatst, zwerfafval opgeruimd, we nemen vaker de fiets of eten minder vlees. Zelfs anders op vakantie is bespreekbaar.

Ook kerken, moskeeën e.d. in Amersfoort worden duurzamer. Als ook jij stappen wil zetten of nóg duurzamer wil leven, kan je je licht opsteken bij de Duurzame Week Amersfoort. Dit jaar van woensdag 10 tot en met zondag 14 oktober. Het wordt weer een week met ruime keuze uit gezellige en inspirerende activiteiten voor jong en oud. Je doet er beslist praktische ideeën op voor je eigen stappen naar duurzaamheid. Twintig uiteenlopende organisaties en groepen in onze stad organiseren dit, met steun van de gemeente Amersfoort. Die wil immers met alle inwoners, bedrijven en organisaties toe naar een CO2-neutrale stad.

Wat kun je zoal doen?
Gezellige duurzame maaltijd op woensdag 10 oktober 18.30 u in Theetuin Heiligenbergerweg.
Op andere momenten het serieuze werk: steek bijvoorbeeld je licht op over de energietransitie… van het gas af…?! Op zaterdagmiddag de 13e zijn er boeiende korte lezingen en films in Theater De Lieve Vrouw. Voor de deur op het plein is een gezellige duurzame markt, waar ook de kids op speelse manier worden aangesproken.
En nog veel meer.

Niet te vergeten: bezieling voor een lange adem
Duurzamer leven is stappen zetten die steeds een beetje duurzamer zijn. Dat voelt goed, daar word je blij en moedig van! De uitdaging: hoe blíjf je blijmoedig, want de weg is lang en nieuws is vaak negatief. Mede door initiatieven van het netwerk 033GroeneKerken is er voor het eerst ook iets te doen op het gebied van bezinning en inspiratie.

Christelijke accenten vind je in de beleveniswandeling ‘Op Groene Voet’ door de stad, met een gids! Je raakt vanzelf aan de praat door wat je tegenkomt en door verrassende passages in de Groene Bijbel. Zaterdag 13 oktober, meerdere vertrekmomenten vanaf 12.00 uur, vertrek op Lieve Vrouwekerkhof.

Ook kun je naar Café Zin voor het verhaal van Guy Dilweg (voorheen Franciscaans Milieuproject Stoutenburg) over geloven en duurzaamheid. Guy gaat de dialoog aan. Donderdagavond 11 oktober 20.00 – 22.00 uur in de Johanneskerk.

Voor gelovigen van alle religies is de lezing ‘Van binnenuit duurzaam’ van Gerard van Eck op zaterdagmiddag 13 oktober in theater De Lieve Vrouw. Hij gaat in op wat mensen ten diepste kan bewegen om duurzaam te leven. Prikkels van buitenaf? Of ben je van binnenuit gemotiveerd? Wat betekent dit voor hoe je denkt, voelt en wilt als het gaat om duurzaam te leven. Gerard belicht inspiratiebronnen in uiteenlopende religieuze tradities.

Of trek werkhandschoenen aan voor natuuronderhoud op landgoed Coelhorst.  Gewoon lekker praktisch bezig zijn met een groep mensen en open staan voor wat de natuur om je heen met je doet. Landgoed Coelhorst, zaterdag 13 oktober van 9.00 – 12.30 uur.

Actuele programma-informatie
Kijk zeker voor alle concrete programma-informatie op  www.duurzameweek033.nl
Richting 10 oktober wordt deze website steeds completer.