Een frisse start met minder coronamaatregelen!

Vorige week kondigde het kabinet aan dat de meeste coronamaatregelen versoepeld worden. Deze week werd ook bekend wat dat voor de kerken betekent. Dit weekend is het startweekend en we hoopten al een tijdje dat we dat in een volle kerk konden vieren. Die hoop wordt nu werkelijkheid! In dit bericht licht het coronateam de versoepelingen toe die ingaan vanaf zaterdag 25 september. We gaan weer grotendeels terug naar normaal, met wat kleine aandachtspunten.

  • Reserveren voor de vieringen is niet meer nodig en ook wordt er geen namenlijst meer bijgehouden. Indien er na een viering toch iemand besmet met corona blijkt te zijn, wordt hierover, volledig anoniem via de nieuwsbrief gecommuniceerd zodat de bezoekers van die viering extra alert op symptomen kunnen zijn.
  • Het kabinet heeft besloten de anderhalvemeterregel los te laten. In plaats daarvan wordt gevraagd om gepaste afstand te houden. Ook de kerken sluiten hierbij aan. Vanaf komende zondag is de opstelling in de kerkzaal weer grotendeels zoals we gewend waren. Om het begrip ‘gepaste afstand’ wat concreter te maken, vragen we iedereen om één stoel vrij te laten tussen de verschillende huishoudens. Vind je het toch erg fijn om naast iemand te zitten? Stem dan onderling even af.
  • We kunnen ons voorstellen dat er ook mensen zijn voor wie het nog spannend is om minder afstand te houden, bijvoorbeeld vanwege een kwetsbare gezondheid. Daarom wordt er een deel van de kerkzaal gereserveerd voor mensen die anderhalve meter afstand willen blijven houden.
  • De afgelopen tijd konden we aan het einde van de vieringen al weer ervaren hoe het is om samen te zingen. Vanaf dit weekend mag er in de hele viering weer samen gezongen worden. We willen iedereen wel vragen om nog niet uit volle borst mee te zingen, maar voorlopig nog ingetogen te zingen. Voor koren houden we de regels van het RIVM voor koren en zangensembles aan.
  • Achter in de kerk komt het voorbedeboek weer terug. Voorbeden aandragen via whatsapp kan ook nog steeds via 06 22 55 96 28. Dit kan trouwens ook al voorafgaand aan de zondag.
  • Voorlopig houden we nog even vast aan de huidige manier van collecteren. Je bijdrage kun je overmaken, of de QR-code of Appostel app gebruiken. Daarnaast staan er bij de uitgang van de kerkzaal mandjes. De opbrengst uit deze mandjes wordt gelijkelijk over de twee collectedoelen verdeeld.
  • Na de viering zal er ook weer elke week koffiedrinken zijn. Zorg hierbij dat je de ruimte goed gebruikt: verspreid je door de hal en kerkzaal en geniet bij mooi weer van een kopje koffie in de zon!

We zijn blij dat alles weer normaal begint te worden, maar we beseffen ons ook dat niet alles weer zal worden zoals het was. Veel mensen hebben bijvoorbeeld ook het plezier en gemak ervaren van de viering thuis of elders volgen en daardoor zal misschien niet iedereen weer elke week naar Het Brandpunt komen. De komende periode zullen we langzaam moeten wennen aan de nieuwe situatie. Dat is ook soms weer een beetje experimenteren en wennen.

We zijn trots op hoe we ons als gemeenschap door de afgelopen tijd heen hebben geslagen: met oog voor elkaar. Laten we dat ook nu we versoepelen vasthouden en rekening met elkaar blijven houden!
Als je vragen hebt dan kun je ons natuurlijk altijd bereiken via .

Namens het coronateam,
Sanne Kruize-Smouter, Voorzitter Coronateam