Een gemeenschap met veerkracht

Juist nu wij elkaar in deze periode niet meer in levende lijve ontmoeten, komt de vraag op hoe wij  met elkaar een geloofsgemeenschap vormen. Op die vraag zijn al mooi en creatieve antwoorden gekomen. Door het uitzenden en beluisteren van de zondagse vieringen. Door bekenden met een zekere regelmaat te bellen. Of door ze een kaartje te sturen.

In de aankomende periode willen we ook andere mogelijkheden om elkaar te ontmoeten verkennen. Via onze mobiele telefoon (WhatsApp of FaceTime) of via internet (Skype, Zoom of Whereby). Zondag na de viering of op doordeweekse dagen. Om met elkaar te delen hoe je ervaart wat er nu gebeurt. Of om juist de gedachte wat af te leiden en ontspanning te vinden. Vandaar de volgende vragen.

1. Wil je na de viering van aankomende zondag 12 april via je mobiele telefoon meedoen aan een gesprek in kleine kring (max. 4 personen)?
Zo ja, geef dit dan uiterlijk zaterdag 11 april voor 12 uur door aan Gerard Verweij. Vermeld in je reactie je mobiele nummer. Belangrijk is ook dat je de app WhatsApp op je telefoon geïnstalleerd hebt. Direct na de viering wordt er via je mobiel contact met je gemaakt door iemand die als gastheer of -vrouw wil optreden. Het contact duur maximaal drie kwartier.

2. Ben je bereid je direct de uitzending van een zondagse viering op te treden als gastheer of -vrouw voor een kleine kring uit onze gemeenschap (zie 1)?
Zo ja, geef dit dan ook aan Gerard van Eck door onder vermelding van op welke zondag je dit zou kan en wil doen (maximaal drie kwartier).

3. Heb je een idee om op een doordeweekse dag een digitale kringactiviteit aan een kleine kring uit onze gemeenschap aan te bieden?
Bijvoorbeeld een kring rond je hobby, een bijzondere reis die je maakte, een boek of gedicht dat je las, een onderwerp waarover je in gesprek wilt. Zo ja, geef dit dan door aan Gerard van. Hij zal dan zien of jouw idee mogelijk is te maken.

Reactie’s op 1, 2 en/of 3 graag aan Gerard van Eck, e-mail of telefonisch via 033 456 62 29 of 06 46 485 487. 

Wees niet terughoudend met reageren. Deze bijzondere tijd biedt ook kansen om nieuwe mensen te leren kennen en dingen anders te doen dan je gewend bent.

Initiatief Het Brandpunt Veerkrachtig