Ergste honger sinds 40 jaar in Afrika

De ergste droogte in meer dan 40 jaar. Dat is de situatie in delen van Ethiopië en Kenia, waar op sommige plaatsen al drie jaar lang geen druppel regen is gevallen. Voor meer dan 13 miljoen mensen dreigt honger. Er is dus dringend water en voedsel nodig.

Gewassen gaan dood en dieren sterven, met honderdduizenden tegelijk. Volgens de Verenigde Naties is de situatie in de Hoorn van Afrika sinds 1981 niet zo nijpend geweest.

Kerk in Actie staat in de startblokken om de getroffen bevolking te helpen met water, voedsel en medicijnen. “We installeren tanks om water op te slaan dat met vrachtauto’s zal worden aangevoerd. Aan ernstig ondervoede kinderenen, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, delen we extra voedsel uit. Ook dieren helpen we met water, voedsel en medicijnen, zij zijn immers voor veel mensen hun inkomstenbron”, zegt Hilda Timmerman, relatiebeheerder voor Ethiopië en Kenia bij Kerk in Actie.

Geef voor de inwoners van Ethiopië en Kenia! Voor 40 euro krijgen 10 ondervoede kinderen een maand lang voedsel. Uw bijdrage betekent voor hen het verschil tussen leven en dood.
Klik hier om te doneren om zo de dood van de hongerige medemens te voorkomen.