Extra wake kamp Zeist

Extra Wake bij detentiecentrum Zeist op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli
De Wakegroep van de Raad van Kerken in Zeist en Soest roept op
tot een extra wake bij Detentiecentrum Zeist in verband met het volgende:
Maksim (14), zijn broertje Denis (10) en zusje Arina (5) zitten opgesloten. Zaterdag worden ze het land uitgezet.
Maksim heeft niet eens afscheid kunnen nemen van zijn klasgenoten uit de brugklas in Culemborg. Hij is net als zijn broertje en zusje in Nederland geboren.
De ouders zijn 17 jaar geleden uit Oekraine naar Nederland gevlucht. Afgelopen donderdagochtend werden ze in alle vroegte opeens van hun bed gelicht en gevangengezet in Detentiecentrum Zeist.
De laatste strohalm heeft staatssecretaris Harbers in handen; hij kan gebruik maken van zijn discretionaire bevoegdheid het gezin in Nederland te laten.
Afgelopen zaterdag zou broertje Denis (groep 5/6 van basisschool Blinker) zijn verjaardag vieren, maar toen zaten ze al gevangen.
De voltallige gemeenteraad van de gemeente Culemborg staat achter het gezin: “ Wij willen een gemeente zijn waar een ruimhartig kinderpardon mogelijk moet zijn. Een gemeente die altijd handelt in het belang van het kind. (…) We hopen op een positieve reactie opdat het gezin Andropov in alle rust verder kan werken aan een toekomst in Culemborg.”

Programma:
Vanaf 16 uur Picknick bij Detentiecentrum met Culemborgse School
Van 19 uur – 6uur Wake
Wake-programma: elk uur de oprit en een stuk van de weg heen en weer lopen met lichtjes, kaarsen, rouwlichtjes of desnoods zaklantaarns.
Meenemen: stormlantaarns, kaarsjes in pot, zaklantaarn of een andere vorm van licht. Bloemen worden ook gewaardeerd. Om te rusten tussendoor kan een matje fijn zijn om achter de hand te hebben.

Als u uw stem wilt laten horen (graag zsm)
TEKEN DE PETITIE
https://actie.degoedezaak.org/petitions/harbers-zet-maksim-en-zijn-familie-niet-uit

Organisatie:
De PopUpKerk (Rikko Voorberg), in samenwerking met De Goede Zaak, de basisschool in Culemborg en de Raad van Kerken Culemborg, in samenwerking met de wakegroep van de Raad van Kerken van Zeist en Soest