Fietstocht ‘Wie goed doet, goed ontmoet’

In de veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons en laat ons zien wat barmhartigheid is: de hongerige voeden, de dorstige drinken geven, de naakte kleden, de vreemdeling onderdak bieden, de zieke verzorgen, de gevangene bezoeken en de dode begraven.
Dit worden ook wel de 7 werken van barmhartigheid genoemd.

Nu we nog altijd niet samen mogen vieren in Het Brandpunt willen we op zondagmiddag 21 februari aan het begin van de 40-dagentijd elkaar op een alternatieve manier ontmoeten. Samen met De Inham en de Martinus hebben we een groot aantal diaconale bestemmingen geregeld, die een relatie hebben met de 7 werken van barmhartigheid. 

Het idee is om tussen 12.30 en 13.30 uur per fiets in groepjes van 4, twee aan twee terwijl je je houdt aan de coronaregels, naar een van onderstaande locaties of personen te rijden, daar iemand te spreken en/of daar iets achter te laten. 

Als afsluiting van de fietstocht organiseert Concordia tussen 15.00 en 17.00 uur een ‘catering to go’. Met een warme beker koffie of thee of een kop erwtensoep met broodje kan gezellig nagepraat worden.

Vind je het leuk om mee te doen, geef je dan via de email op en geef dan gelijk aan welke 3 bestemmingen je het meeste aanspreken. Dan gaan wij ons best doen om jullie bij één van die drie in te delen.
Ook horen we graag of je bij Concordia iets wilt gebruiken.
In de week van 15 februari horen jullie dan met wie, waarheen en hoe laat je kunt vertrekken. 

Bestemmingen:

– Inloophuis (de Herberg/ de Ontmoeting) met gesprek
– Detentiecentrum Soesterberg (uitleg aan de poort)
– Schuldhulpmaatje met uitleg
– Verpleeghuizen (iets aardigs afgeven)
– De mannenzaal met uitleg
– Het Belgenmonument met uitleg
– Nationaal kamp Amersfoort met uitleg
– Straatpastores team met uitleg
– Straatadvocaten met uitleg
– Voedselbank met meditatief moment
– Wandeling door Hoogland met uitleg
– Coelhorst bloemen leggen

Geef je op bij Jeanine Molleman.

Voor de kleinere kinderen bieden we die middag een alternatief programma in het Schothorsterpark. Neem daarvoor contact op met Nicoline Rodenburg.

Ans Kruisselbrink, Arjen Peeman, Gerry de Bruin, Jeanine Molleman (nieuwe diaken Brandpunt) en Nicoline Rodenburg