Gaan voor Ghana


Op zondag 20 maart gaan de laatste activiteiten in het kader van ons gemeenschapsproject Ghana Vice Versa van start. Jij kunt je buik vol eten. Maar ook letterlijk in beweging komen.
Tijdens de viering wordt een kookboek gepresenteerd.  Het fraai geïllustreerde boek bevat allerlei Ghanese recepten.  Stap voor stap wordt beschreven hoe je ze in eigen keuken kunt bereiden. Het kookboek vormt een blijvende herinnering aan vier jaren project Ghana Vice Versa.  Voor slechts 10 euro kun jij de trotse eigenaar van dit collector’s item worden. Tijdens het koffiedrinken na de viering kun je het boek aanschaffen. Let op: de oplage is beperkt! Ook is er een heuse proeverij waar je allerlei Ghanese lekkernijen uitproberen.  Ook is er een take-away waar je Ghanese gerechten kunt uitkiezen en meenemen. Je kunt die gerechten dan later op de dag zelf thuis opdienen. Naast al dit lekkers kun je zoals altijd na een themaviering ook Ghanees artikelen kopen.

Dezelfde zondag gaat onze sponsoractie Gaan voor Ghana van start. Als gemeenschap leggen we fietsend, hardlopend en/of wandelend de afstand van hier naar Ghana af, ruim 6000 kilometer.  Je kunt zelf actief meedoen.  Alleen of samen met gezin, familie, vrienden. Voor elke kilometer die jij aflegt kun je je laten sponsoren door familie, vrienden, buren of collega’s.  Natuurlijk mag je ook je zelf sponsoren. Hopelijk gaan we een mooie lentetijd  tegemoet die uitnodigt om naar buiten te gaan.
Tijdens de actieperiode (tot Pinksteren) wordt  op een aantal momenten gezamenlijke fiets- en wandeltochten gehouden, waaraan ieder die wil kan deelnemen. Een eerste moment is op stille zaterdag 16 april. Op een bij de dag passende ingetogen wijze fietsen of wandelen we met elkaar een tocht.
In komende nieuwsbrieven zal meer over de sponsoractie te lezen zijn. Bijvoorbeeld over hoeveel kilometers al zijn afgelegd. Over gezamenlijke wandel- en fietstochten.  
Ook kun je voor meer informatie terecht op een aparte website www.gaanvoorghana.nl.  Vanaf zondag 20 maart is de website online. Wij maken dan tijdens de viering het hiervoor te gebruiken wachtwoord bekend. (Nadien herhalen we het wachtwoord in nieuwsbrieven.)
Onze actie loopt tot en met Pinksteren. Tijdens de viering van 19 juni sluiten we ons gemeenschapsproject af. Met naar wij hopen en verwachten een stevige financiële bijdrage aan de twee door ons gesteunde ontwikkelingsprojecten in Ghana: het AMO Programma en het PAS Boerinnenproject.
Ga jij komende lente ook voor Ghana?

Impulsgroep Ghana Vice Versa