Gebedsviering Taizé

Gebedsviering in stijl van Taizé

A.s. zaterdag om 19.00 uur is er in Het Brandpunt weer gebedsviering in stijl van Taizé, met dit keer als thema: Vergeving = Bevrijding.

Inloop is vanaf 18.45 uur, om je in stilte voor te kunnen bereiden op de viering. Vanaf 18.00 uur is het al mogelijk om in te zingen.

De viering is een meditatieve gebedsviering waarin veel gezongen wordt. “Zingen is twee keer bidden” zei Augustinus al. Tussen de liederen door wordt er een lezing en een meditatieve tekst gelezen. Er is een lange stilte waarin ieder voor zichzelf kan bidden of mediteren. Tijdens de voorbeden kunnen bezoekers hardop hun gebeden en intenties delen of in stilte, door het opsteken van een kaarsje. Frits Klosterman, dirigent en pianist, begeleidt de viering. Aan het begin en einde van de viering is er meditatieve muziek door Elma van Beek op dwarsfluit.

Vooraan in de kerkzaal zijn kussens en meditatiebankjes aanwezig, voor als je graag op de grond wilt zitten. In de kerkzaal bewaren we de stilte. Na de viering is er in de hal gelegenheid voor gesprek en ontmoeting. Van harte welkom om mee te zingen en vieren!

Contactpersonen zijn Jan & Thea Groot, . De volgende gebedsviering in stijl van Taizé is op zaterdag 8 september om 18.45 uur.