Geloof in het Licht! 

Gezinskerstviering Eerste kerstdag, Geloof in het Licht!
Wanneer je lang naar een kaarsvlam staart, lijkt het soms alsof je dat vlammetje helemaal wordt ingezogen. Het licht van de vlam werkt als een magneet. Zoiets wil Johannes ons vertellen in zijn Kerstverhaal. Het licht is natuurlijk dat kind in de kribbe. Je blijft er naar kijken. Johannes vertelt ook dat geen duisternis bestand is tegen dat licht. Maar we moeten het licht ook uitstralen en delen met anderen. Voor de laatste keer komt Ad Verteller langs, hij vertelt dat hij gelooft in het Licht. 

Vredeslicht in de viering
In de viering verbinden we het licht van de Paaskaars met een ander spoor van lichtjes dat door mensen worst verspreid. Scouts verspreiden op dit moment het ‘Vredeslicht’, dat mensen herinnert aan onze plicht ons voor de vrede in te zetten. Via internationale wegen heeft het ook ons bereikt, afgelopen zaterdag hebben twee mensen van Het Brandpunt het licht in Utrecht opgehaald. Het staat al een paar dagen onder dit dak om ook op eerste Kerstdag bij ons te stralen.
Met deze gezinsviering blijven kinderen de hele viering in de kerk. Dat is ook hard nodig, want het zijn de kinderen die uiteindelijk meer dan 100 kaarsjes aan gaan steken in de glazen potjes die al wekenlang zijn gespaard. En dat licht mag iedereen na de viering meenemen naar huis. 

Muziek
Maar dat is niet alles. Het wordt ook een swingende viering, met muziek die je zal verrassen, met onder meer John op basgitaar, Charlotte aan de piano en zang van Lotte. Aan het eind van de viering doen alle kinderen mee met deze band.
Neem daarom een muziekinstrumentje mee als je dat thuis hebt. Niet vergeten! 

Voorgangers zijn Geurt Roffel en Josephine van Pampus