Gespreksavonden Oecumene

Oecumenisch knielkussentje, twee gespreksavonden voor parochianen.

Ergens in het noorden van Engeland kwam ik ooit dit knielkussentje tegen. Prachtig om te bedenken dat oecumene elke zondag talloze katholieke knieën heeft ondersteund. En omgekeerd!

Nu het bestuur van de RK parochie het besluit heeft genomen om de samenwerking in Het Brandpunt met de Protestantse kerk op te zeggen, komen er spannende vragen. Eén daarvan is óf, en hóe je een Oecumenische Geloofsgemeenschap kan blijven wanneer jouw moederkerk zich terugtrekt uit de samenwerking – terwijl jij als lid (parochiaan) vanuit die moederkerk wél verbonden wil blijven aan Het Brandpunt.

Om daar een antwoord op te kunnen geven is het in de eerste plaats van belang te horen welke elementen wezenlijk zijn om je als katholiek herkenbaar thuis te (blijven) voelen in de oecumene van Het Brandpunt. Wat is dierbaar, herkenbaar, onopgeefbaar. Wat zijn de rituelen die zo zorgvuldig vorm gegeven zijn in de loop der jaren, de symboliek, het morgengebed, de stiltekapel etc.

Hoe oecumenisch het Brandpunt ook is: het woord is hiervoor nu even aan de katholieke Brandpunters. Op woensdagavond 25 augustus en vrijdagavond 3 september, 20.00 uur zijn daarvoor veel RK mensen uitgenodigd om dit met elkaar te verkennen, maar we hebben niet alle adressen. Dus als we iemand van RK huize hebben gemist en je wilt wel komen, meld je dan aan bij

Na een welkom van voorzitter Hubert Fermina, is de leiding van de avond in handen van Josephine van Pampus.

We hopen velen te ontmoeten!

Hubert Fermina, Irene Vriens, Josephine van Pampus