Hemelvaart: hemel op aarde, grond van leven!

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, willen we de hemel op aarde gaan ervaren. Vanuit het Oecumenisch Centrum Het Brandpunt trekken we er op uit en gaan met elkaar in gesprek. Zijn jullie er ook bij?

Fietstocht en bijzonder ontbijt
Het programma biedt aan iedereen wat wils: voor jong en oud. Voor de sportievelingen vertrekken we om 7.00 uur op de fiets vanaf Het Brandpunt voor een mooie fietstocht van ongeveer een uur. We eindigen om 8.00 uur in De Pastorie bij de Sint Martinuskerk te Hoogland, waar we met elkaar een koffieontbijt gebruiken. Het wordt een bijzonder ontbijt deze keer. We vragen iedereen die met de fietstocht meedoet om eten mee te nemen dat over is of bijna aan de datum is. Tijdens de fietstocht wordt het eten opgemaakt tot een smakelijk ontbijt. Met elkaar gaan we op deze manier de voedselverspilling tegen.

Activiteit binnen en buiten
Om 9.00 uur kan iedereen kiezen uit een tweetal activiteiten: een binnenactiviteit en een buitenactiviteit. Deelnemers aan de binnenactiviteit denken na over het thema ‘Hemel op aarde, grond van leven’ aan de hand van de expositie in De Pastorie. De buitenactiviteit, ook geschikt voor kinderen, staat in het teken van verschillende creatieve spelmomenten in teamverband. Tijdens de spelen komt natuurlijk ook het thema aan bod. We sluiten om 10.15 uur af met een korte viering in Het Brandpunt.

We hopen op een ochtend vol inspiratie en verbinding. Aansluiten kan bij elk van de vier onderdelen, maar voor het ontbijt wel graag van te voren opgeven (dat kan ook via de intekenlijst in Het Brandpunt, De Herberg of De Martinus). Maar uiteraard kan dit ook per e-mail naar Gerard Verweij, via welk adres ook eventuele vragen kunnen worden gesteld.
Voor vervoer naar en tussen de locaties kan gezorgd worden. Graag aangeven bij de aanmelding als je hiervan gebruik wilt maken.