Hemelvaart

Hemelvaart: steeds bredere ontmoeting

Evenals voorgaande jaren vieren we ook dit jaar op Hemelvaartsdag een oecumenisch feestje. Het programma biedt voor elk wat wils: van actief tot verstillend. Iedereen kan inhaken wanneer hij of zij wil.

7.00u.   vertrek bij (let op!) de Sint Martinus-kerk in Hoogland (Kerklaan 22) per fiets.
8.00u.   Koffie-ontbijt, in de Sint Franciscus Xaveriuskerk in het centrum (’t Zand 29)
9.00u.   Naar keuze: Franciscaans meditatief of actief samenwerken rond Hemelvaart
10.30u. Afsluitende korte oecumenische viering in Het Brandpunt in Kattenbroek (Laan naar Emiclaer 101)

We hopen op een ochtend vol inspiratie en verbinding. Aansluiten kan op elk van de vier onderdelen, maar voor het ontbijt vragen we elke deelnemer om zelf genoeg ontbijt voor één persoon mee te nemen en je van te voren op te geven. Dit kan per mail naar Geurt Roffel, , eventuele vragen kun je ook per mail stellen. Voor vervoer naar en tussen de locaties kan gezorgd worden. Graag aangeven bij de aanmelding als je hiervan gebruik wilt maken.

Halverwege de fietsroute ontmoeten we dauwtrappers uit Amersfoort West en -Oost en fietsen we een stukje samen op.

Eigentijdse Pinksternoveen

Na de Hemelvaart van Jezus zien we negen dagen lang uit naar de Geest van Pinksteren. Het is een oude traditie om in die ‘verweesde’ dagen een noveen te bidden en een kaars te laten branden. Het traditionele gebed daarbij is een roep om de Heilige Geest, maar voorgangers van diverse kerken hebben vanuit hun eigen traditie een boekje gemaakt met teksten en gebeden. Met Hemelvaart (of de zondag erna) zijn er boekjes en kaarsen achterin de kerken. Een noveenkaars inclusief boekje kost € 5,-. Boekjes met de gebeden zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar voor € 1,-