Houd moed. Heb lief. Wezenzondag 24 mei

Houd moed! Dat is de slogan die deze weken overal te lezen en horen valt. En dat past goed bij de zondag van vandaag. In het verhaal van de Exodus verlangt het volk naar orde in de chaos van het bestaan. De 10 basisregels hebben ze inmiddels gekregen, maar hoe vertaal je nou zoiets naar het leven van alledag? Spreek waarheid, laat je niet omkopen, en vooral: víer het leven omwille van Mij, zegt de Eeuwige.

Dit soort dingen geeft het volk weer moed. Net zoals Jezus voor zijn leerlingen bidt om het uit te houden. Want zonder zijn lijfelijke aanwezigheid en maar moeten wachten op de Heilige Geest, loop je snel verweesd rond. En dan?

Al weken laten veel mensen met kleine WhatsApp berichtjes tijdens de viering weten dat ze meeluisteren. Dat geeft een verbondenheid omdat je dan thuis weet dat iemand anders ook mee luistert. Fijn als je dat komende zondag ook weer doet maar we hebben er deze keer weer een vraag bij omdat de viering gaat over moed houden. Als je wilt, is het leuk wanneer je in jouw Appje iets zegt over wat jou moed geeft voor de toekomst. Soms zijn het grote dingen, maar soms ook een pioenroos die zich openvouwt of een zwaaiende hand van je buren.

Wil je er iets over zeggen? Graag. Maar ook een Appje om te laten weten dat je er bent is fijn. Mijn nummer is: 06 30 099 163.

Josephine van Pampus