Ignis webmagazine

De workshop Ignatiaanse meditatie in september en de adventsretraite die Miriam en ik hebben begeleid werden door verschillende mensen heel positief  ontvangen. Omdat je spiritualiteit de geestelijke weg van je dagelijks leven vorm geeft is het misschien interessant om je te abonneren op het webmagazine.

Ignis is een webmagazine over geloof, spiritualiteit en samenleving van de Nederlandse en Vlaamse jezuïeten (www.igniswebmagazine.nl). Vanuit de eeuwenoude ignatiaanse spiritualiteit kijkt Ignis naar het christelijk geloof en de wereld om ons heen.

Het gratis webmagazine informeert en reikt drie keer per week verdieping aan in meditaties, columns, essays, recensies en interviews. Zo hoopt de redactie te inspireren.

Bijvoorbeeld om je leven als gelovige te verrijken en je aandachtiger te maken voor de samenleving waarin je leeft. Daarin is spiritualiteit een sleutelwoord. Een spiritualiteit die raakt aan essentiële thema’s van elke dag. Niet zweverig, maar nuchter. Wars van de waan van de dag wil Ignis blijvende woorden van wijsheid aanreiken.

Wat betekent ‘Ignis’?

Ignis is Latijn voor ‘vuur’. Het woord komt in de buurt van ‘Ignatius’, de stichter van de jezuïeten. Het Engelse woord ‘ignition ’is ook een associatie: ontsteking. We denken aan Jezus ’woord: ‘Ik ben gekomen om op aarde een vuur te ontsteken, en wat zou ik graag willen dat het al brandde! ’Het is het streven van jezuïeten om het geloofsvuur te ontsteken met de middelen die hen ter beschikking staan, in dit geval het internet. Ignatius, soms wat heetgebakerd, zou het toegejuicht hebben.

Meer informatie vind je op: www.igniswebmagazine.nl. Daar kun je je inschrijven voor hun tweewekelijks nieuwsbrief.

Vriendelijke groet en een Vredevol 2022.

Jeanine Molleman