‘Ik wil zijn in wat ik doe’

Zondagse viering met als thema ‘Ik wil zijn in wat ik doe’.
Omdat aanstaande zondag de actie ‘Vakantiegeld delen’ begint, schoven de diaconale medewerkers van Het Brandpunt aan voor de voorbereiding van de viering. In de Bijbellezingen die op het rooster staan, komen mensen aan het woord die worden geraakt door het geloof en daardoor op nieuwe wegen worden gezet. Reden om in de voorbereiding juist over die vragen door te praten: ‘Hoe laat jij je raken door het geloof? En in welke zin brengt het je op nieuwe paden?’

Het leidde onder meer tot een prachtige drempeltekst van de hand van Dorothee Sölle, met als kernzinnen:

‘Ik wil zijn in wat ik doe,
zoals de pottenbakster is in haar schaal
en de leraar in het halve verhaal
dat hij moet doorvertellen
Ik wil iets bouwen dat helpt leven (…)
bij het werk wil ik luisteren
naar wat de anderen nodig hebben.’
Mede-schepper zijn, en dan handen tekort komen om het mooie werk te doen – dat is het ideaal en de uitdaging van de diaconie van Het Brandpunt in één zin.
De viering begint om 10.45u., de koffie staat klaar vanaf 10.15u. De lezingen zijn uit Exodus 3 (1-6) en Johannes 3 (1-16). Geurt Roffel is de voorganger.