Ik zorg voor jou

Dit is de titel van het Project Veertigdagentijd en Pasen 2018. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van het projectlied uit Bonnefooi als kinderlied in deze periode. Het 5e couplet:

Als een zaadje in de grond,
waar een nieuwe plant uitkomt
als de graankorrel sterft
Zo gaat Jezus door de dood
Kyrie eleison

Het project wordt zichtbaar door een grote poster die voor in de kerk komt te hangen. Op de poster staat een grote bloem en elke week wordt een bloemblad ingevuld met een afbeelding, hetgeen ook wordt gebeamed zodat ze goed zichtbaar zijn voor iedereen.

Daarnaast komt dokter Zorgstra iedere zondag langs met een zorgkoffer. Dit gebeurt voordat de kinderen naar de kinderwoorddienst gaan. In de zorgkoffer zit steeds een voorwerp dat het verhaal en thema van die zondag introduceert.
Ook gaan we in deze periode iedere zondag aan de slag voor de bewoners van Villa Hooghe Heide. Op palmzondag gaan we na de viering met de palmpasenstokken naar de Villa toe en nemen we ook een mand met daarin alle knutsels van de afgelopen weken mee.

Als de kinderen terugkomen in de viering, wordt er een bloemblad op de poster geplakt en wordt er verteld waar het in de kinderwoorddienst over gegaan is en wat er geknutseld is voor Villa Hooghe Heide.