Kerstlichtjestocht

Een goed begin van de kerstdagen: meer dan duizend waxinelichtjes leiden je op zaterdag 21 december door de binnenstad van Amersfoort. Op meer dan 20 plekken kom je scènes uit het kerstverhaal tegen, koren, muzikanten, dansertjes, herders, wijzen en schapen. Jesaja staat te preken en natuurlijk moet je wel langs de volkstellers aan het begin van de tocht. Uiteindelijk kom je terecht bij het kindje in de stal. De route start spectaculair vóór en in de Sint Franciscus Xaveriuskerk aan ’t Zand 31. Na de introductie met de eerste spelers loop je het donker in van de tuin achter de kerk – de lichtjes wijzen je de weg.

Wie bij de volkstelling een stempeltje heeft gehaald kan rekenen op warme chocolademelk of glühwein bij de stal. Tussen 17.00 en 18.30 uur kan je starten in de Xaveriuskerk. Daarna gaan de deuren van de kerk dicht maar tot circa 19.15 uur zijn de scenes nog wel te bewonderen. Aanmelden om mee te lopen hoeft niet. Kosten: Vrijwillige bijdrage aan begin en eind van de route.

Wil je mee helpen of spelen, heel graag. Daarvoor kan je je aanmelden bij Josephine van Pampus of Diederiek van Loo en

De kerstlichtjestocht in de binnenstad is een oecumenisch initiatief van de binnenstadskerken, OLVA, Brandpunt en de PKN.